Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje 10/2018

 

Alusveden suodatus Kymijärvellä talviteloille

Alusveden suodatus Kymijärvellä jatkuu ensi keväänä. Helsingin yliopiston tutkimuspilotti keskittyy talven aikana menetelmän kehittämiseen laboratiorio-oloissa kesällä saatujen kokemusten mukaisesti. Lue lisää.

 

Petokalarahaston toiminta lähtenyt hyvin käyntiin

Vuoden 2018 aikana kuusi osakaskuntaa, Lahden kaupunki ja Vesijärvisäätiö kohdensivat kalanistutuksiaan Vesijärven petokalarahaston kautta. Järveen istutettiin kuhaa, taimenta ja ankeriasta.

Lue lisää petokalarahastosta ja vuoden 2018 istutuksista.

 

Kalamerkkipalautuksia toivotaan yhä

Kalojen liikkumisen ja elinpiirin selvittämisen vuoksi vuosina 2016-18 merkittiin särkiä, lahnoja ja kuhia. Toistaiseksi reilusta 9 prosentista merkityistä kaloista on saatu merkkipalautustiedot.   Lue lisää.

 

EURO INBO 2018 -kongressi Lahteen

Kansainväliset vesipolitiikan toimijat kokoontuvat ensi kesäkuussa Sibeliustalolla. Lue lisää.

 

Vesijärvi 2019 -kalenterit

Jo perinteeksi muodostuneet Vesijärvi-seinäkalenterit ovat tulleet painosta. Kohta voit ostaa omasi, tarkista myyntipaikat täältä!

kalenteri

Vesiposti-blogi

Vesiposti-blogissa Pertti ja Ritva Hietamies kuvailevat, miten luonnosta voi nauttia arjen keskellä kaupungissa, kunhan sen vain oivaltaa.

 

Uusia tukijoita

Päijät-Hämeen Jätehuolto, Torikapitaali Oy, Havas Rosberg ja Retsbol Oy ovat päättänyt kukin osoittaa tukensa Vesijärven hyväksi 1000€ suuruisella Vesku-diplomilla.

Vesijärvisäätiö on myös saanut pienlahjoituksia seuraavilta yrityksiltä: Lahden Isännöitsijätoimisto Oy, Cleacap Oy, Jopaco Electronics Oy, ItsPro Oy, K-Supermarket Vääksy sekä Lahden RTK-Palvelu.

Vesijärvi kiittää!


Tulevia tapahtumia

13.11. Lahden tiedpäivä - Lahti Science Day Fellmanniassa klo 9-16. Ympäristöaiheet myös vahvasti mukana. Katso ohjelma tästä.

28.11. Ravinteiden kierrätyksen tulokset kiertueella - ympäristöministeriön karkihankkeiden tuloksia esittelevä seminaarisarja alkaa Lahdesta. Ilmottaudu mukaan kuulemaan alan uusinta tietoa. Lahdessa esitellään myös Vesijärven valuma-alueella tehtyä työtä.