Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje 5/2018

Tervetuloa Vesijärvi-viikon tapahtumiin

Vesijärvi-viikon käynnistää maanantain 4.6. klo 18 Siisti biitsi -talkoot, jossa Mukkulan kartanon rannasta edetään kohti Ritaniemen luonnonsuojelualuetta. Viikko päättyy sunnuntain 10.6. Vesijärvi-pyöräilyyn. Näiden välillä on melekin 30 tapahtumaa pohjaeläinten tutkimisesta Green Grass -konserttiin ja kaikkea siltä väliltä!

Katso viikon yleisötapahtumat tapahtumaryhmittäin:
Tietoa ympäristön tilasta
Retkiä ja toimintaa
Lapsille ja perheille
Musiikkia ja muuta kivaa..

Tapahtumaviikon tavoitteena on luoda ja koota yhteen erilaisia luontoon, vesistöihin ja Vesijärveen liittyviä tapahtumia. Samalla tarjoutuu kuntalaisille, yrityksille ja yhteisöille mahdollisuus tehdä yhdessä jotain konkreettista lähiluontomme ja vesistöjemme hyväksi. 
Vesijärvi-viikko kokoaa nämä tapahtumat yhteen!

Juhlavuoden Pro Vesijärvi -särki!

Mitä olisi Vesijärvi-viikko ilman kalaa? Onkitapahtumia viikolla on useita ja lauantain perinteinen Järvikalapäivä Hollolan Siikaniemessä sisältää mm. nuottausta, uistelua ja kalakeittoa. Näiden lisäksi monissa tapahtumissa on myynnissä Pro Vesijärvi savusärkisäilyke, yksi purkki 9  eurolla ja kolme 25 eurolla. Osta ja nauti, sillä tätä tuotetta et kaupasta saa!

Särkisäilyke on myös Vesijärvisäätiön 10-vuotisen toiminnan juhlatuote, onhan purkissa myös Vesijärven särkeä.

Tervetuloa kaikki tapahtumiin nauttimaan hienoista vesistöistämme ja lähiluonnosta!  Seuraa myös Vesijärvi-viikko 2018 fb:ssä.

Lähde mukaan vesien kansalaisseurantaan

Vesijärvi-viikolla opastetaan JärviWikin käyttöön ja mittausten tekoon Lahden Purjehdusseuran Myllysaari-päivässä lauantaina 9.6. klo 10-14. Tule Vesijärvisäätiön teltalle ja hae oma näkösyvyyslevy ja vesilämpömittari.

Kesällä 2016 ja 2017 Vesijärvisäätiöllä oli kymmenkunta vesien tilan seuraajaa mm. eri puolella Vesijärveä, Nastolan Kivijärvellä ja Iso Tiilijärvellä. Vesillä liikkujat mittasivat näkösyvyyttä ja veden lämpötilaa ja havainnoivat myös levätilannetta. Mittaustiedot on viety JärviWikiin, jota ylläpitää Suomen Ympäristökeskus.

Katso vuosien Vesijärven kansalaishavaintoja JärviWikistä klikkaamalla kartassa katkoviivalla tehtyä pyöreää merkkiä ja ryhdy itse vesistöhavainnoitsijaksi. Muiden järvien mittauspisteet ja tiedot löytyvät vastaavalla tavalla. Mittaustuloksen voit lähettää suoraan järveltä!

Uusi kansalaisaktivointi on osa HolaLake-hankkeen sisältöä. Ohjeita ja lomakkeita vesistöseurantaa löydät täältä.

Lisätietoja:

viestintäasiantuntija Irma Peltola
040 5144958
irma.peltola(at)vesijarvi.fi

vesistöasiantuntija Mirva Ketola
044 9735137
mirva.ketola(at)vesijarvi.fi