Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje

Vesijärvellä siirrytään pelkkään talvihapetukseen

Vuonna 2009 aloitettua Vesijärven hapetusta ja sen vaikutuksia järven veden tilaan on seurattu huolella. Nyt ollaan siirtymässä hapetuksessa kakkosvaiheeseen, jossa kesähapetuksesta luovutaan ja hapettimien määrä vähenee.

Lue lisää.

Talviniitot hyvässä vauhdissa

Järviruo'on talviniitot alkoivat reilu viikko sitten. Talviniitoilla ehkäistään mm. ruokoturpeen muodostumista ja siitä johtuvaa rannan umpeenkasvua. Tämän talven tavoiteala on noin 19 hehtaaria, jota varten on haettu niittolupa ELY-keskuksesta.

Lue lisää niitoista ja tutustu niittoalueen yleiskarttaan tästä. Kartassa kohteiden sijanti on merkitty luvuin 1-19. Huomaathan, että kartta on suuntaa antava ja paikan päällä todetaan vielä alueen niitettävyys käytännössä.


Puhtaan Vesijärven pilkkikisat ja talvitapahtuma

Perinteinen Puhtaan Vesijärven pilkkikisa siirtyi tänä vuonna Lahden satamasta Mukkulan kartanon rantaan. Pilkin lisäksi tapahtumassa oli myös oheisohjelmaa, kuten jääakvarellimaalausta, keppihevosia ja fat bike-pyöriä. Perheitä olikin aiempia vuosia enemmän paikalla, ja lapset innostuivat varsinkin maalaamisesta ja keppareista. Tapahtumassa vieraili myös tangokuningatar Heidi Pakarinen. Tunnelma oli hyvä kovasta lumisateesta huolimatta!

Pilkkikilpailussa oli tuttuun tapaan henkilökohtaiset sarjat naisille, miehille ja veteraaneille sekä perhe- ja yrityssarjat. Katso kisan tulokset ja tunnelmakuvia!

Pilkkikisaa ja talvitapahtumaa järjestämässä olivat Vesijärvisäätiön lisäksi Lahden Kalaveikot, Painovoima Bites ja Kitetirri.

 

"Me kaikki ollaan kummeja"

Lahtelainen Kanervan päiväkoti päätti viime syksynä ottaa tavoitteekseen Vesijärvi-kummiuden. Nyt tuo tavoite on totta! 
Lapset ovat ottaneet kummiuden innoissaan vastaan. Heillä useimmilla on omat kumminsa, joten heistä on hienoa olla myös kummeja ja pitää huolta Vesijärvestä.

Pääosa  Vesijärven kummeista on yksityishenkilöitä. Erilaisten yhteisöjen, yhdistysten ja porukoiden on kuitenkin myös mahdollista liittyä kummiksi.

Lue Kanervan päiväkodin kummiudesta lisää täältä!


Messuyhteistyö jatkuu

Lahden Messut/KOKO Lahti Oy ja Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö jatkavat yhteistyötään. Vesijärvi esittäytyy tänä vuonna kuudessa eri yleisömessutapahtumassa. Vesijärven osasto nähdään seuraavan kerran Lahden Messukeskuksessa Pihapiiri-puutarhamessuilla 27.-29. huhtikuuta ja POWER Expossa 26.-27. toukokuuta. Sopimuksen myötä KOKO Lahti Oy jatkaa Vesijärvisäätiön Vellamo-tason tukijana.

Vesku-tukijoita

OP Järvi-Häme jatkaa edelleen Vesku-tukijana!

Vesijärvi kiittää!