Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje

Tule mukaan Vesijärvi-risteilylle!

Elokuinen risteilymme starttaa tiistaina 22.8. klo 17.30 ja aluksena toimii m/s Vellamo. Lähdemme Lahden matkustajasatamasta Kajaanselän suuntaan. Kesto on noin kolme tuntia.

Ohjelmallisen risteilyn juontaa Yle Lahden Hanski Kinnunen, ja mukana on lintuasiantuntijoita Päijät-Hämeen lintutieteellisestä yhdistyksestä: Esa Lammi, Tapani Saimovaara ja Päivi Nousiainen. He antavat vinkkejä lintubongaukseen ja kertovat Vesijärven ja Päijät-Hämeen linnuston tilasta. Haastateltavina ovat myös mm. Vesijärven apulaisprofessori Tom Jilbert, tutkija Ilkka Sammalkorpi Suomen ympäristökeskuksesta, säätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen ja Lahden kaupungin vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin.

Risteily on osa pian päättyvää kaksivuotista Yhteisillä aalloilla -viestintähanketta, jota Vesijärvisäätiö on toteuttanut yhdessä kantahämäläisten kumppaneiden Vanajavesikeskuksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Risteily on ilmainen, mutta tarjoilujen osalta omakustanteinen.

Jos mielit mukaan, ilmoittaudu pian joko laittamalla meiliä info@vesijarvi.fi tai soittamalla 044-313 2868. Jos lähetät sähköpostia, muistathan mainita viestissä puhelinnumerosi. Kerro myös, oletko tulossa risteilylle yksin vai kaverin kanssa.

Tilaa on 100 henkilölle. Tervetuloa mukaan!


Karttapalvelu kertoo Vesijärven hoidosta ja seurannasta

Karttapalvelu on avoin internet-pohjainen väline, jolla esitetään karttapohjalla Vesijärven hoidon eri toimenpiteitä ja seurantoja. Sen tavoite on viestinnällinen eli sen avulla tarjotaan kansalaisille uusi helppo tapa perehtyä siihen työhön ja keinoihin, joilla Vesijärveä pidetään kunnossa.
- Tavoitteena on kokonaisvaltainen Vesijärven vesienhoidon karttapalvelu, jota täydennetään pikkuhiljaa koskemaan myös muita Lahden seudun vesiä, toteaa ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Lahden kaupungin vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin pitää nyt julkaistua sovellusta tarpeellisena ja pitkään kaivattuna.
- Sen toteutus sopii hyvin Vesijärvisäätiölle, jonka roolina on koordinoida erityisesti Vesijärven hoitoa. Karttapalvelussa on esillä eri toimijoiden vastuulla olevia toimenpiteitä.

Lue lisää

Tutustu uuteen karttapalveluun täällä!


Varainhankinnan kuulumiset

ikkunat

Tiesitkö, että voit nyt tukea Vesijärvi-työtä ostamalla säätiöltä ikkunoita? Renor on ystävällisesti lahjoittanut meille vanhoja ikkunoita, jotka soveltuvat loistavasti mm. kasvihuoneen rakentamiseen ja muihin sisustusprojekteihin. Myynnissä on sekä todella siistikuntoisia että hieman rustiikkisempia ikkunoita. Jos olet kiinnostunut ikkunoista, yhteyspäällikkömme Anu Isojärvi kertoo niistä mielellään lisää:
puh. 040-5123118 tai anu.isojarvi(a)vesijarvi.fi

Säätiön tukijarintamalla puolestaan on tarjolla erinomaisia uutisia, sillä LSK Group Oy on palannut tauon jälkeen takaisin Vesijärvisäätiön Ahti-päätukijaksi. Ahti-tukijat tekevät säätiön kanssa kolmevuotisen sopimuksen, jonka aikana ne tukevat Vesijärvi-työtä 10 000 eurolla vuosittain. Lue lisää!

Lahden Pysäköinti Oy:n kesäkampanja Vesijärven hyväksi on nyt päättynyt, ja sen myötä yritys on ansainnut itselleen Vesku -diplomitukijan tittelin. Jokaisesta pysäköinnistä ajalla 10.6. - 13.8. Lahden Pysäköinti on lahjoittanut säätiölle 3 senttiä, ja kokonaissummaksi tuli reilut 1140 euroa. Hieno saavutus!


Pro Pukalanjärvi ry täyttää 20 vuotta

Pro Pukalanjärvi perustettiin 30.8.1997. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Kurhilan kylässä sijaitsevan Pukalanjärvi-nimisen järven ja sen ympäristön suojelua ja pyrkiä säilyttämään järvi puhtaana ja kelvollisena virkistys- ja kalastuskäyttöön. Yhdistys pyrkii myös edistämään hyvän ympäristön kehittämistä ja säilyttämistä.

Pro Pukalanjärvi on pieni, mutta aktiivinen yhdistys, joka juhli pyöreitä vuosiaankin jo hieman ennakkoon eli heinäkuun alussa. Viime syksynä Pukalanjärvi koekalastettiin ja seuraavaksi on vuorossa ohranolkikunnostus, johon Vesijärvisäätiö antoi osarahoituksen.

Vesijärvi onnittelee!


19.8. järjestetään Pikku-Veskun Puuha-Piknik. Luvassa on mukavaa ajanvietettä koko perheelle, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle. Tutustu tapahtuman Facebook-sivuun!

15. - 17.9. Vesijärvisäätiö on mukana Caravan -messuilla Lahden messukeskuksessa.