Uutiskirje

Vesijärven kesän kuulumisia

Vesijärven, ja usean muunkin järven, sinilevätilanne oli kuluneena kesänä hankalampi kuin vuosiin. Ohjelmajohtaja Heikki Mäkisen mukaan kesän sääolot olivat sopivat sinilevien kasvulle.

- Pitkän ajan kuluessa likaantumaan päässyt järvi vaatii aikaa ja pitkäjänteistä kunnostustyötä myös palautuakseen. Muutaman viime vuoden hyvä tilanne synnytti ehkä toiveen, että järvi on pysyvästi saatu tilaan, jossa mm. sinileviä ei enää esiinny, pohtii  Heikki Mäkinen Vesijärvisäätiöltä.

Lue lisää tästä.

Vesijärvi ja ympäristö mukana Taidelauantain tapahtumissa

Ensi lauantaina taide valtaa Lahden! Tällä kertaa Ympäristökylä rakentuu osaksi Taidelauantaita Lahden kauppatorille. Vesijärvisäätiö on mukana torilla esittelemässä eri järvivesien kirkkautta. Tule myös kuulemaan Vesijärven hulevesistä kertova Run off -laulu, jonka esittää sen tekijä John Loehr noin klo 10:45.

Lue lisää täältä!

 

Taidelauantaina Askonalueella on monipuolinen Taideverstas lapsiperheille. Musikkia, askartelua, legoja ja muuta puuhaa. Näet myös Vesijärven jättihauen pienine kalakavereineen ja kaikenlaista muuta kivaa!

Katso tästä!

Taidelauantain kaikki tapahtumat löydät myös facebookista nimellä Lahden Taidelauantai.

 

Valokuvakilpailu #ilovevesijarvi tuotti hienoja otoksia

Yli 300 ihanaa kuvaa "Kesän paras päivä veden äärellä" -teemaisessa valokuvakilpailussa toi esille sen, miten tärkeä asia puhtaat vedet ovat meille kaikille. Instagramissa toiminut I Love Vesijärvi -kuvakilpailu on nyt päättynyt ja onnetar suosi Iiris Salomaata. Alla Iiriksen ottama tunnelmallinen iltakuva.

Iiris Salomaa saa omakseen DNA:n lahjoittaman Samsung Galaxy -tabletin. Lisäksi Myllysaaren mittauslautta on varustettu kyltillä, joka osoittaa sen hänen nimikkolautakseen. Osallistujien kesken arvottiin Vesijärvi-tuotepaketteja ja Vesijärvi-kirjoja, jotka on jo postitettu saajille.

Kesäisten järvimaisemien lisäksi suosittuja kuva-aiheita olivat muun muassa Vesijärvellä viihtyvä joutsenperhe, koirat ja muut eläimet, veneily, melominen, kalastus ja yleinen fiilistely – mikäs sen mukavampaa, kuin piknik Pikku-Veskulla tai jäätelön nautiskelu satamassa kauniina kesäpäivänä. Kiitos kaikille osallistuneille, kuvasatoa on ollut ilo katsella kilpailun edetessä!

Kuviin voit tutustua Instagramissa hakemalla kuvia tunnuksilla #ilovevesijarvi ja #ilovevesijärvi

Lue Iiris Salomaan ajatuksia Vesijärvestä täältä!

Haluatko tietää lisää ympäristöasioista?

Yli 20 luennoitsijaa syksyn avoimen yliopiston luentosarjassa

Helsingin yliopiston Ympäristöalan monitieteisen sivuaineopintokokonaisuuden opintojakso Johdatus monitieteisiin ympäristöopintoihin (5 op) on nyt tarjolla myös Avoimen yliopiston syksyn opinto-ohjelmassa.  Kurssilla esitellään laajasti ympäristöalan tutkimusta Helsingin yliopistossa. Aihepiirit kattavat niin ympäristömuutoksen- ja politiikan kuin ympäristöoikeuden ja ympäristöhistorian. Yli 20 luennoitsijaa eri aloilta esiintyy tiistaisin syys-joulukuussa. Voit tulla kuuntelemaan luentoja paikanpäälle tiistaisin 14.15-15.30 ja 15.50-17.00 tai kuunnella ne reaaliaikaisesti etänä verkossa. Luennot myös tallennetaan eli ne ovat kuunneltavissa Moodle-oppimisympäristössä. Opintojakso on mahdollista suorittaa täysin etäopintoina suorittamalla verkossa tehtäviä ja oppimispäiväkirjan. Opintojakso on pakollinen uusissa Ympäristötieteiden kandiopintojen perusopinnoissa.

Ohjelma http://www.helsinki.fi/henvi/opetus/luennot_2015.htm

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Avoimen opinto-ohjelmassa. Kurssimaksu 75 €.

https://courses.helsinki.fi/fi/a80100/108677742

Elokuun aikana lukuisat toimijat tempaisivat tapahtumillaan Vesijärven hyväksi!

Yhteislauluiltoja, Rakkaudesta Vesijärven pop up -ravintola, Pikku-Veskun PuuhaPiknik, Järvikalapäivä, taulu- ja keramiikkalahjoituksia. Vesijärvi kutsuttiin mukaan myös "Lahtelaista ympäristöosaamista Moottoripyörämuseolla" -tapahtumaan ja museon esitteeseen.

On mahtavaa, että niin monta erilaista järjestöä, yksityishenkilöä, yritystä ja yhteisöä haluaa ottaa omaan toimintaansa mukaan Vesijärven ja sen hoidon tukemisen. Kukin omalla tavallaan!

Ohessa muutamia kuvia tapahtumista!

Laulajat satamassa

Yhteislaulu soi sydämestä. Pertti "Petteri" Hietamies ja Jorma Wessman pitivät yhteensä kolme yhteislauluiltaa Lahden matkustajasatamassa ja Hollolan kirjastolla.

Herkkuja laiturilla Salonkiorkesteri
Leena Sorvali laittoi pystyyn Rakkaudesta Vesijärveen -ravintolan Mukkulan laiturille. Salonkiorkesteri viihdytti ruokailijoita.

 

PuuhaPiknik
Vesijärven ystävien kumppaneineen  järjestämä Pikku-Veskun PuuhaPiknik kokosi noin 2500 lasta ja lastenmielistä.

 

Saalista tulosssa Ruokaa

Järvikalapäivä Hollolan Siikaniemessä pidettiin nyt elokuussa. Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksen organisoimassa tapahtumassa riitti näettävää ja koettavaa (kuvat Risto Kauhala ja Pertti Hietamies).

Museoesitteessä

Suomen Moottoripyörämuseon tapahtumassa syötiin särkiburgereita ja saimme mahdollisuuden järjestää arpajaiset Vesijärven hyväksi. Sorsastusillan voitti Hannu Neuvonen, Ritva Hietamiehen maalaaman taulun "Kukat metsän reunassa" Taisto Rosti ja Vesijärvi-kirjat Juha Toivola, Kari Kempas, Juhani Boman, Petri Korhonen ja Antti Piippo.

Vellamot Redillä

Keraamikko Airi Huuhtanen lahjoitti Vellamo-patsaita, Ritva Hietamies puolestaan kaksi taulua, joista kuvassa "Redillä"-teos.

 

Vesijärvi kiittää!

Koiviston Auto

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti