PYYDYSTALKOOT 2014 starttaavat maanantaina

UPOn valimo, Askonkatu 13 F (5. krs), Lahti.

Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksen perinteiset pyydystalkoot alkavat maanantaina 20.1. ja jatkuvat tammikuun loppuun - tai niin pitkään kuin tekemistä riittää. Talkoissa valmistetaan uusia ja korjataan vanhoja hoitokalastusvälineitä, kuten rysiä ja 100 hoitokalastuskatiskaa. Tänä vuonna rakennetaan myös Vääksynjokeen sijoitettava ankeriaspyydys, jonka avulla erittäin uhanalaisia ankeriaita saadaan siirrettyä kutuvaellukselle aina merelle asti.

Kahtena päivänä pidettävissä miniseminaareissa keskustellaan hoitokalastuksen lisäksi myös kalastuksen sosiaalisista vaikutuksista. Talkoot rahoittaa Vesijärvisäätiö yhdessä Lahden seudun ympäristöpalvelujen kanssa.

Pyydystalkoot avataan maanantaina 20. tammikuuta klo 8:15, jolloin paikalla on katiskamestari Veikko Hakala (WEKE-Katiskat Oy) kertomassa hoitokalastuksesta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin aina klo 12 asti.

Jos kiinnostuit, tule mukaan! Voit ilmoittautua vielä maanantaina paikan päällä. Seminaareihin on vapaa pääsy, eikä  ilmoittautumista tarvita.   

Seminaarit:
 

Torstai 23.1.2014 klo 13 – 16, ohjelmassa mm.

  • Hoitokalastuksen sosiaalinen ulottuvuus – kokemuksia vuosikymmenten varrelta (Juha Keto)
  • Ympäristökasvatustyö Vanajavesikeskuksessa (Mika Soramäki)
  • Vuoden 2013 hoitokalastussaalis (Matti Kotakorpi)

Perjantai 24.1.2014 klo 9 – 12, ohjelmassa mm.

  • Vuorovaikutus vesienhoidossa (Heikki Mäkinen)
  • Virkistyskalastajien ja vesialueen omistajien etujen yhteensovittaminen Vesijärvellä – yhteistyöllä kalavedet kuntoon (Ismo Malin)
  • Vesialueiden omistuksen ja hallinnon haasteet vesienhoidon näkökulmasta (Teemu Ulvi, SYKE)

PARKKIPAIKKA LÖYTYY UPON VALIMON KOHDALTA RAUTATIEN VARRELTA.

Hallitila on viileä, joten varustaudu lämpimästi. Ota mukaan omat pihdit katiskojen valmistukseen.

Tervetuloa talkoisiin mukavien kalamiesten seuraan!

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Ilkka Vesikko
Päijät-Hämeen kalatalouskeskus ry
p. 045 171 5544
ilkka.vesikko@kalatalouskeskus.net

Äänestä Vesijärvelle hoitorahaa!

Vesijärven hoitotyö on mukana Osuuskauppa Hämeenmaan vuoden 2014 Kannustajat-ohjelmassa. Osuuskauppa Hämeenmaan asiakasomistajatalouden pääjäsenet voivat nyt suoraan vaikuttaa siihen, mitä alueen yleishyödyllisiä toimijoita Hämeenmaa tukee. Käy antamassa äänesi Vesijärvisäätiölle Omalla S-kanavalla. Aikaa on lokakuun loppuun.

Äänestysajan päätyttyä Hämeenmaa jakaa 100 000 €:n potin toimijoiden keräämien kannustajien suhteessa. Tasapuolisuuden vuoksi potin jakaminen on rajattu siten, että yhden toimijan saama enimmäistukimäärä ei ylitä 20 %:a. Hämeenmaan Kannustajat-ohjelman kautta Vesijärvi voi siis saada jopa 20 000 euroa tämän vuoden lopulla. Jokainen ääni on tärkeä ja merkityksellinen!

Jos olet Osuuskauppa Hämeenmaan omistajajäsen, käy klikkaamassa äänesi Vesijärvelle!  Helpoin reitti äänestämään löytyy tästä!

Toimi, niin Vesijärvi kiittää!  

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti