Ajankohtaista hankkeessa

11.04.2014

"Järvi Hoi" -hankkeen päätösseminaari pidettiin Hässleholmissa!

"Järvi Hoi" - hankkeen virallinen yhteistyö päättyi Hässleholmissa järjestetyssä seminaarissa 10.4.

Uutinen

03.03.2014

Enäjärven nuottauskokeilun tulokset selvillä

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n hankkeessa toteutetun Enäjärven nuottauskokeilun tulokset ovat nyt julkisia. Tuloksien perusteella voidaankin luotettavasti arvioida nuottauksen hyödyt matalilla alueilla sekä arvioida, mikä matalien alueiden nuottauksen kokonaisvaikutus järven tilaan on.

Uutinen

08.11.2013

Hiidenveden ja Lohjanjärven tutkimustulokset valmiita

"Järvi Hoi"-Hankkeen tulokset ovat vahvistaneet monia käsityksiä hoitokalastuksen vaikutuksista Lohjanjärven ja Hiidenveden kunnostuksessa. Nyt tiedetään entistäkin varmemmin, mihin kunnostuksen resursseja on tulevaisuudessa kannattavaa ohjata.

Uutinen

Järvi Hoi -hanke päättyi 30.6.2014

Järvi Hoi - hanke on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka avulla etsitään ratkaisuja hoitokalastuksen käytäntöjen kehittämiseen ja edistetään särkikalojen käyttöä ihmisravintona. Lisäksi hankkeella tahdotaan lisätä suuren yleisön tietoisuutta hoitokalastuksesta ja sen vaikutuksista järviluontoon.

Hankkeen kohdejärviä ovat Suomessa Vesijärvi, Kymijärvi, Hahmajärvi, Hiidenvesi, Enäjärvi ja Lohjanjärvi sekä Ruotsissa Finjasjö ja Bosarpasjö.

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta toimintalinjalta 421. Rahoituksen ovat Suomessa myöntäneet Leader-toimintaryhmät Etpähä ry ja Ykkösakseli ry.

Hankkeen suomalainen kumppanihakija vaikuttaa Länsi-Uudellamaalla, jossa hanketta hallinnoi ja toteuttaa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Ulkomainen kumppani toimii Etelä-Ruotsissa Hässleholmin kunnan alueella ja saa oman rahoituksensa Ruotsin maaseudun kehittämisohjelmasta (Landsbygdsprogrammet).

Kaj Loman - Päijät Hämeen Vesijärvisäätiön projektipäällikkö

 

Pikalinkit

Hankeorganisaatiot / Administrative organisations
Suomalainen hankekumppani: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry
Hässleholmin kunta: Hässleholm kommun

Hankkeen rahoittajat / Sponsors
Länsi-Uudenmaan rahoittava Leader toimintaryhmä: Ykkösakseli ry
Päijät-Hämeen rahoittava Leader toimintaryhmä: Etpähä ry
Ruotsalainen rahoittava toimintaryhmä: LAG PH
Yhteistyötahot / Organisations in collaboration with the project
Hanketta konsultoiva tutkimusyhtiö Ruotsissa: Regito Research Center
Vesijärvi: Vesijärven kalastusalue
Kymijärvi / Hahmajärvi: Nastolan kalastusalue
Hiidenvesi: Hiidenveden kalastusalue
Enäjärvi: Enäjärven suojeluyhdistys ry
Lohjanjärvi: Lohjanjärven kalastusalue

 

 

 

Lue lisää

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin vel tellus erat, eu vehicula ante. adipiscing pharetra arcu sit amet tempus.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin vel tellus erat, eu vehicula ante. adipiscing pharetra arcu sit amet tempus.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin vel tellus erat, eu vehicula ante. adipiscing pharetra arcu sit amet tempusLorem ipsum dolor sit amet,