Vesijärvi-viikko 3.-9.6.2019

Vesijärvi-viikko on vuosittainen kesään sijoittuva tapahtumantäyteinen viikko. Sen tavoitteena luoda ja koota yhteen erilaisia vesistöihin ja erityisesti Vesijärveen liittyviä tapahtumia. Samalla tarjoutuu kuntalaisille, yrityksille ja yhteisöille mahdollisuus toimia yhdessä vesistöjemme hyväksi ja tuoda esille hyvään ympäristöön liittyviä asioita.

Tapahtumat voivat olla hyvin erilaisia. Aiemmin on järjestetty mm. ravintolapäivä, yhteislaulua, suppailua, ongintaa, seminaari, lasten satuhetki, grillitapahtuma ja puistojumppa.

Vuoden 2019 alkaa pikkuhiljaa valmistua! Jos sinulla on teemaan sopiva tapahtuma tai haluat kehitttää sellaisen, ota yhteyttä irma.peltola@vesijarvi.fi tai soita 040 5144958!

 

Tulossa

Maanantai

3.6. Vesisamoilijoiden melontakauden avaus Joutjärvellä klo 17-20. Tapahtumassa voi kokeilla melontaa ja tutustua pohjaeläimiin. Paikalla on myös ympäristöneuvonta-auto Kaisla. Kaupunginarkkitehti Anne Karvonen-Jussilaiselta voi kysellä Joutjärven lähialueen suunnittelusta ja kaavoituksesta. Järjestäjinä Vesisamoilijat ry ja Lahden kaupunki.

 

Tiistai

4.6. Tutustuminen Lahti Aquan Ali-Juhakkalan jätevedenpuhdistamoon (Porvoonjoentie 9). Kaksi opastettua kierrosta, klo 9.45 ja klo 12.00. Ennakkoilmoittautumiset info(a)vesijarvi.fi. Kierrokselle mahtuu enintään 25 henkilöä.

4.6. Särjestä sapuskaa klo 12-16.20. ”Roskakalan” käsittelyä ja vinkkejä valmistukseen

Erä- Lindroosin piha-alueella Lahdessa (Launeenkatu 84). Esitykset aina tasatunnein, kesto 20 min. Voit tutustua myös savustustarvikkeisiin ja niiden käyttöön. Liikkeestä saatavissa fileerauspuukkoja ja muuta käsittely tarviketta. Järjestäjinä Lahden Kalaveikot ja Erä-Lindroos.

4.6. Lahden seurakuntayhtymän kota-ilta Siikaniemen Rysänperässä klo 17-20. Ohjelmassa on mm.  räiskäleen ja kalanpaistoa nuotiolla. Omilla onkilaitteilla kalaa saa järvestä lisää. Lahden kaupungin ympäristökasvattajat ovat mukana esittelemässä pohjaeläimiä ja muita vesiluonnon ihmeitä.

 

Keskiviikko

 

5.6. Launeen perhepuistossa Vesijärvi-päivä, jossa mukana myös kaupungin ympäristökasvattajat opastamassa lapsia erilaisiin vesistötutkimuksiin.

5.6. Maailman ympäristöpäivän tapahtuma Kalmarinrannassa Vääksyssä, Järjestäjinä Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusliitto SVK ja 4H Asikkala

5.6. Ongintatapahtuma Pikku-Veskulla, järjestäjinä Lahden Kalaveikot klo 17.30

5.6. Muoviton Vesijärvi -retki. Luonto-Liitto Lahden tempaus alkaa Mukkulan kartanon rannasta klo 17.00. Rantoja siistien kuljetaan Mukkulan kartanon rannalta Ritamäen suojelualueen läpi ja takaisin. Muovipusseja ja hanskat mukaan.

5.-7.6. Kala- ja vesistöteemainen päiväleiri Asikkalassa Järjestäjinä Suomen Vapaa-ajankalastajienkeskusliitto SVK, 4H Asikkala ja Salpauksen opiskelijoita.

 

Torstai

6.6. Salpausselän luonnonystävien retki Enonsaareen ja ohjattu luontopolkuun tutustuminen klo 16-20

6.6. Vesijärvi Salpausselkien helmi. Fatbike- ja suppailuretki, järjestäjänä KiteTirri

 

Lauantai

 

8.6. Vesijärven ympäripyöräily, järjestäjänä Kalevan kuntoliikuntajaosto. Lähtö klo 9 Pikku-Vesijärven parkkipaikalta läheltä vesiurkuja. Noin 80 km:n reitin varrella useampi pysähdys. Grillimakkaraa ja kahvit puolessa välissä. Hinta 5 euroa. Ilmoittautumiset puh. 0505245951 tai paikan päällä.

8.6. Lahden purjehdusseuran Myllysaari-päivä.

8.6.”Tunti Vesijärvelle” osana Harjulan Tanssifestareiden päivätansseja (klo 13-17), Harjulan lava (Kirkkotie 646). Järjestäjinä Hollolan Kirkonseudun kylät https://www.facebook.com/events/harjulan-lava-hollola/harjulan-tanssifestarit/327877694583929/

 

Lisäksi

Luontoturva ky:n kokoamat näyttelyt haitallisista vieraslajeista ovat esillä Vesijärvi-viikon ajan Lahden kaupunginkirjastossa, Kärpäsen, Nastolan ja Asikkalan kirjastoissa ja Hollolan pääkirjastossa.

4.6. klo 13-15. Loviisanpässin kerholaisten vesistöpäivä Mytäjäisten rannalla. Vesistötutkimuksia ja leikkejä.