Vesijärvi-viikko 4.-10.6.2018

Kolmas Vesijärvi-viikko starttaa maanantaina  4.kesäkuuta ja kestää tuttuun tapaan koko viikon!  Viikko juhlistaa osaltaan myös Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön kymmentä toimintavuotta.

Vesijärvi-viikko on vuosittainen kesään sijoittuva tapahtumantäyteinen viikko. Sen tavoitteena luoda ja koota yhteen erilaisia vesistöihin ja erityisesti Vesijärveen liittyviä tapahtumia. Samalla tarjoutuu kuntalaisille, yrityksille ja yhteisöille mahdollisuus toimia yhdessä vesistöjemme hyväksi ja tuoda esille hyvään ympäristöön liittyviä asioita.

Tapahtumat voivat olla hyvin erilaisia. Aiemmin on järjestetty mm. ravintolapäivä, yhteislaulua, suppailua, ongintaa, seminaari, lasten satuhetki, grillitapahtuma ja puistojumppa. Tutustu vuoden 2016 ja 2017 -viikkojen tunnelmaan katsomalla alla olevat videot.

Vuoden 2018 ohjelma on ideointi- ja kokoamisvaiheessa. Jos sinulla on teemaan sopiva tapahtuma tai haluat kehitttää sellaisen, ota yhteyttä irma.peltola@vesijarvi.fi tai soita 040 5144958!

LahtiLakes 2018

Vesijärvi-viikon alkuun 4.-6.6. sijoittuu myös kansainvälinen tutkija-symposium Restoration of eutrophic lakes: Current practices and future challenges. Vesijärvisäätiö järjestää sitä yhteistyössä Helsingin ja Jyväskylän yliopistojen kanssa. Englanninkielinen seminaari kokoaa Lahteen alan ulkomaisia ja kotimaisia huippututkijoita kertomaan tuloksiaan ja keskustelemaan. 
Lisätietoja symposiumista ja ohjeet ilmoittautumiseen täältä.