Tietoa ympäristön tilasta Vesijärvi-viikolla

  • Vieraslaji-infoa klo 11-14 ja Vesijärvi-infoa klo 14-17 ympäristöneuvonnan Lahti-pisteellä kaupunginkirjastolla (Kirkkokatu 31). Paikalla Luontoturvan Miia Korhonen ja Vesijärvisäätiön Irma Peltola.

  • Tiistaina 5.6. Lahden seudun ympäristökatsauksen 2017 julkistus 16.30-17.00 Hollolassa. Kokoontuminen K-Supermarket Hollolan (Tarmontie 7) parkkialueella, josta siirrymme yhdessä läheiselle tienvarsikedolle ympäristökatsauksen julkistustilaisuuteen. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua Maailman ympäristöpäivän retkelle Kintterönsuolle. Ohjelman näet Retkiä ja toimintaa -sivulta. Lisätietoja Eira Rosberg-Airaksinen p. 044 416 3499. Tilaisuuden järjestää Lahden kaupungin ympäristökehitys.

  • Keskiviikkona 6.6. Ympäristöneuvonta-auto Kaisla Lahden kuukausimarkkinoilla.
  • Keskiviikkona 6.6. tutustu Kariniemen jätevedenpuhdistamoon. Lahti Aquan järjestämät puhdistamokierrokset klo 12 ja 14. Mukaan mahtuu 30 henkilöä/kierros.  Lähtöpaikka on Satamakatu 4 ulko-ovelta klo 12 ja 14. Olethan ajoissa paikalla. Huomioithan, että puhdistamokierros ei sovellu liikuntarajoitteisille eikä pienille lapsille. Huom. ennakkoilmoittautumiset info@vesijarvi.fi.

  • Samoin keskiviikkona on paneelikeskustelu "Vesienhoidon uudet uhat. Saadaanko mikromuovit, hulevedet ja ilmastonmuutoksen haitat vesistöille kuriin ja miten?" Aiheesta keskustelemassa Suomen parhaita vesistötutkijoita ja -kunnostajia, kuten professorit Jukka Horppila ja Heikki Setälä, emeritusprofessori Jouko Sarvala ja kalastusneuvos Juha Keto. Tätä ei kannata ohittaa! Tilaisuuden juontaa Pekka Mäki-Reinikka, Fazer Mylly. Sibeliustalon Kuusi-sali klo 18-20. Yhteistyössä Lahden alueen rotaryklubit. Lue lisää! Seuraa fb-tapahtumaa!