Muita tapahtumia Vesijärvi-viikolla 2018

Viikolla on myös muutama tapahtuma, joissa eri toimijat ovat rakentaneet oman  kokonaisuuden ja tuovat siinä esille vesienhoitoa ja vesistöjen merkitystä. Tapahtumat eivät ole avoimia, mutta tuovat hienon lisän viikon sisältöön.

  • Torstaina klo 10 Vesijärvisäätiö ja MTK Häme julkistavat Päijät-Hämeen ympäristöystävällisen tilan 2018. Mediatilaisuus ao. tilalla.
  • Loviisan Pässinpuiston kerho viettää omaa Vesijärvi-viikkoaan 4.-8.6. Lasten kesäleirillä Lahden ympäristöneuvonta opastaa vesieliötutkimuksien saloihin Mytäjäisissä. Mukana ympäristöneuvonta-auto Kaisla ja käytössä mm. vesikiikarit, haavit ja määritysmatot. Lisäksi mm. ongitaan ja käydään laavuretkellä.
  • Iltapäiväkerholaisten järvitutkimuspäivä Pikku-Veskulla keskivikkona 6.6. klo 10-14. LAMKin ympäristöteknologian opiskelijoiden projektiryhmä opettaa lapsille uutta järvestä ja järven elämästä, vesistön suojelusta ja sen tärkeydestä.
  • LahtiLakes 2018 tieteellinen symposium Sibeliustalolla 4.-6.6. kokoaa kansainvälisiä vesistötutkijoita ja -kunnostajia Vesijärven äärelle.