Ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeen tuloskiertue 28.11. Lahdessa

28.11.2018
Kuinka vesistöt saadaan kuntoon ravinteiden kierrätyksen avulla? Kiertotalouden kärkihankkeissa on parin vuoden aikana käynnistynyt yhteensä yli 100 toimenpidettä vesien tilan parantamiseksi ja ravinteiden kierrättämiseksi. Tule Sibeliustalolle 28.11. kuulemaan mitä on saatu aikaan.

Hallitusohjelman "Kiertotalouden läpimurto, puhtaat ratkaisut käyttöön” -kärkihankkeella parannetaan muun muassa ravinteiden hyötykäyttöä sekä tehostetaan toimia Itämeren ja vesien suojelemiseksi. Kärkihankekiertueella esitellään rahoitettujen hankkeiden tuloksia sekä edistetään alueellista yhteistyötä.

Lahden tulostapahtumassa kuullaan, kuinka vesistöt saadaan kuntoon eri toimenpiteillä ja yhteistyöllä. Esillä on maatalouden vesienhoitotoimenpiteitä, rakennettujen kaupunkiympäristöjen hulevesien käsittelyä sekä esimerkkejä vesistökunnostuksesta ja yhteistyömalleista.

''Tapahtumassa pääset kuulemaan tarinoita ja kokemuksia siitä, kuinka vesienhoito onnistuu yhteistyöllä. Esittelyssä ovat niin uudet kuin vanhatkin keinot ja keskusteluissa pääset verkostoitumaan oman aiheesi tiimoilta. Sibeliustalolla kohtaavat tutkijat, kehittäjät sekä muut puhtaiden vesien ammattilaiset ja ystävät", projektipäällikkö Jenni Jäänheimo ympäristöministeriöstä kertoo.

”Hallituksen kärkihankkeet ovat edistäneet laajalla rintamalla vesienhoitoa. Hankkeista saatuja tuloksia ja kokemuksia tullaan hyödyntämään myös Hämeessä. Tule mukaan tulostapahtumaan!" kehottaa yksikön päällikkö Harri Mäkelä Hämeen ELY-keskuksesta.

Tutustu tarkkaan ohjelmaan tästä linkistä!

Aika: 28.11.2018 klo 8:30-17:00
Paikka: Puusepän verstas, Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti


Ilmoittautuminen 21.11.2018 mennessä:
https://www.lyyti.in/Ravinteet_kiertoon__vesistot_kuntoon_karkihankekiertue_7302

Lähettäjä
Webmaster
09.11.2018
Viimeksi muokattu
09.11.2018