"Vesijärven hyväksi feissaus on positiivista hommaa"

Kummifeissarit 2013

Vesijärvisäätiön kesän katuvarainhankkijat Jemina Nyman ja Pyry Smolander ovat saaneet uusia Vesijärvi-kummeja kolmen neljän kummin päivävauhtia. Työ on on ollut yllättävän kivaa ja vastaanotto ystävällistä. 
- Olemme olleet aamupäivisin satamassa ja Ankkurin alueella. Ihmiset ovat olleet oikein mukavia ja uusia kummi-tukijoita on kertynyt hyvin, kertovat Jemina ja Pyry.
Jemina Nyman on aiemmin feissannut Mikkelissä SPR:lle, kun taas Pyry Smolander on ensimmäistä kertaa katuvarainhankkjana. Jeminan mukaan nykyinen feissaus Lahdessa Vesijärven hyväksi sujuu paremmin kuin aiempi työ Mikkelissä. 
- Kun kerätyt varat käytetään paikallisesti järven hyväksi, ihmiset lähtevät mielellään mukaan, arvelee Jemina. 
- Ja on mukavaa, kun ihmiset kertovat tarinoita järvestä. Olemme kuulleet uintikilpailuista ja tietysti siitä, että vuosikymmeniä sitten järvi muistutti hernerokkaa, jatkaa Pyry.  

Vesijärvisäätiön kummikampanjan feissarit kiertelevät Lahden sataman ja keskustan lisäksi jatkossa myös mm. Jalkarannan alueella. Kummiksi pääset rekisteröitymällä kummifeissarille. Minimimaksu on 30 euroa vuodessa. Rekisteröityä voi myös netin kautta.
Vielä vajan viikon on voimassa erikoistarjous! Kun liityt kummiksi nyt, pääset Vesku ja pala taivasta - lasten musiikkinäytelmän kutsuvierasnäytäntöön ja voit tuoda sinne mukanasi yhden lapsen, lapsenlapsen tai vaikkapa kummilapsen. Näytelmä sopii yli 4-vuotiaille! 

Ensi-ilta lähestyy!

Vesku ja pala taivasta - musiikkinäytelmän ensi-ilta on 27.6.

Kampus-teatterilla Lahdessa harjoitellaan täyttä päätä. Seuraa tuotannon etenemistä fb:ssä I love Vesijärvi - Tapahtumat kautta. 

Lisätietoja: www.puhdasvesijarvi.fi

Kuva: Parrattomat seilorit Torsti, Olli ja Vesku vauhdissa.   

 Parrattomat sailorit

Kemiallinen kunnostus kirkasti Matjärveä   

Alumiinikloridi saosti liukoisen fosforin järven pohjaan. Sinilevien kukkiminen estyy fosforin puutteessa. 

- Kemiallinen käsittely sitoo järven ravinteita. Lukuisilla kosteikoilla hillitään puolestaan ojista tulevaa ulkoista kuormitusta, sanoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Vesijärvisäätiöstä. Lue lisää! 

Kuva: Sappaat vedessä päivä käsittelyn jälkeen. 

 


Lähde mukaan Lähiruokapyöräilyyn perjantaina 9.8.

Lähde iloiselle pyöräretkelle ja tutustu samalla Valosen hunajatilaan, Hollolan Lahdenpohjan kunnostustoimiin, Kolilan maitotilaan Asikkalassa ja lopuksi vielä Vääksyn Anianpellon markkinoihin. 
Tässä ekologinen tapa viettää vaikkapa työpaikan hyvinvointipäivää! Leppoisa pyöräretki alkaa Lahden satamasta ja päättyy Vääksyyn Anianpellon markkinoille. Vääksystä palataan laivalla Lahteen.

Pyöräilyn pääjärjestäjiä ovat MTK Häme ja Vesijärvisäätiö. Ilmoittautumiset 26.6. mennessä riitta.kuivasaari(at)mtk.fi. Osallistuminen on maksutonta. Katso ohjelma täältä. 
Lisätietoja Vesijärvisäätiön puolelta Hekki Mäkiseltä, heikki.makinen(at)vesijarvi.fi

 


Vesistökunnostusverkoston seminaari 14.-16.elokuuta Lahden Sibeliustalolla

Valtakunnallinen vesistökunnostusverkoston seminaari on tänä kesänä Lahdessa. Seminaari kokoaa vesistökunnostajat kuulemaan ja näkemään uutta ja vaihtamaan mielipiteitä. Päivien ohjelmaan kuuluu alustusten lisäksi myös vesistökunnostusnäyttely  Sibeliustalolla, Vesijärvi-risteily, kenttäkäynnit. kunnostuskohteilla sekä Restore-tutkimusohjelman loppuseminaari.

Ilmoittaudu ajoissa, tapahtumaan ei ole osallistumismaksua. Katso lisätiedot täältä. 
 

MaaseuturahastoLeader-logoRakennerahastoVipuvoimaaELY
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti