Taidehuutokauppa Vesijärven hyväksi

Lahti Business Up -iltamissa ensi viikon torstaina 22.11. on taidehuutokauppa Vesijärven hyväksi. Alueemme taiteilijat Mauno Hartman, Matti Koskela, Ismo Pyykkö, Timo Jakola ja Keijo Malkki ovat kukin lahjoittaneet työn huutokauppaan (teokset ja taitelijat on esitelty lyhyesti viestin lopussa). 
Meklarina huutajia innostaa kovaan kisaan päätoimittaja Heikki Hakala. Huutokauppa alkaa noin 19.30 Lahden Messujen uudessa Vesijärvi Hallissa.

Lahti Business Up -iltamat kokoavat Lahti Business Day liike-elämän verkostoitumistapahtuman ja yritysten LIIKEtreffien osallistujat avainasiakkaineen iloiseen iltaan yhdessäolon ja viihteen merkeissä. Iltamat alkavat 17.30 ja päättyvät klo 22. Katso iltamien koko ohjelma tästä.

Tervetuloa huutokauppaan! Tarvittaesssa toimitamme Teille lipun iltamiin.

Ota yhteyttä helena.ikonen@vesijarvi.fi tai 044 313 2041.

Mauno Hartman: "Nagu II"

 

Professori Mauno Hartman (s.1930) tunnetaan ehkä parhaiten suurista hirsirakennelma-töistään. Paimelassa asuvan kuvanveistäjän puuveistoksia,reliefejä, maalauksia ja kollaaseja on Sibeliustalossa lukuisia.

Huutokaupattana oleva työ on grafiikkateos vuodelta 1982. Vedos on 2. yhdeksästätoista ja nimeltään Nagu II. Taitelija viettää paljon aikaa kesämökillään Nauvon saaristossa ja työ esittää purjevenettä merimaisemassa. 

 "Näkymä Myllysaaresta Vesijärvelle"

Hollolalaisen taidemaalari ja kuvataiteilija Timo Jakolan (s.1957) töitä on mm. Lahden ja Heinolan kaupungin julkisissa  kokoelmissa sekä Lahden Yhteislyseossa. 

Hän ammentaa pastelliliitutöidensä aihepiirin usein öisestä kaupunkimaisemasta tai arkisesta kulttuurimiljööstä, mutta myös kauniista Vesijärvi-maisemasta kuten tämä huutokaupan työ. Teos on nimeltään "Näkymä Myllysaaresta Vesijärvelle" ja se on vuodelta 2007.

Ismo Pyykkö:" Syksyn ensi lumi"     

                                                         

       

Kuvataiteilija Ismo Pyykön (s.1943) varhaisten luontoretkien elämykset Oulangan kansallispuistossa ovat lähtökohta hänen Oulanka-sarjalleen. Sarja käsittää yhteensä 30 suurta öljyvärimaalausta, jotka ovat valmistuneet viimeisten 17 vuoden aikana.


Kalliolassa asuvan taiteilijan perinteistä realismia edustavissa maisemamaalauksissa on myös meille tutumpia kohteita. Huutokaupattavana on työ ”Syksyn ensi lumi” vuodelta 2007, jossa Pyykkö on ikuistanut talvisen maiseman Vesijärven siintäessä puiden takaa. 

Matti Koskela: "In the future" Sengrafia

 

Professori Matti Koskela (s.1933) tunnetaan ennen kaikkea graafikkona. Hänen geometriaan ja varjojen ja valon symmetriaan pohjautuvat työnsä ovat olleet esillä lukuisissa näyttelyissä myös ulkomailla. 

Koskela on tehnyt myös paljon monumentaali-veistoksia.Päijäthämäläisille kenties tutuimmat löytyvät Lahdesta esim. Kansantalon edestä, Aleksilla oleva paragrafipatsas on muistomerkkinä Teemu Hiltuselle.

Kiveriöläinen graafikkomme on luovuttanut huutokauppaan vedoksen "In the future" Sengrafia, joka on vuodelta 1980.

Keijo Malkki: "Lahti regatta"

 

 

Taidemaalari Keijo Malkin (s.1956) värikylläiset akvarellit hehkuvat valoa ja iloa. Hän on tunnettu mm. kukka-aiheisista töistään.

Tähän huutokauppaan lahtelainen taitelija maalasi työn "Lahti regatta".                            

Asikkala
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti