Vesiasiaa LAHTI Reilu YMPÄRISTÖKYLÄ -tapahtumassa

Lahdessa toimivat yhtiöt ja yhteisöt esittäytyvät Kauppatorilla torstaina 20.9.2012 ja esittelevät ympäristön hyväksi tehtyä ja tekeillä olevaa toimintaansa. Kylä on osa perinteistä ympäristöviikkoa ja se rakentuu "Joulukylän" tutuista punaisista mökeistä ja vastaanottolavoista ja puristinkontista sekä muutamasta autosta. Ympäristökylä on auki klo 11-18.

Tunnistatko Vesijärven veden? 

Vesijärvisäätiön mökillä on pulloissa lähivesistä otettua vettä. Miltä näyttää Joutjärven vesi, entäpä erotatko Matjärvestä  otetun veden Pikku Vesijärven näytteestä? Vastanneiden kesken arvotaan Vesijärvi-tuotteita. Voit myös liittyä Vesijärven kummiksi ja kuulla Vesijärven uusimmat kuulumiset ohjelmalavalta klo 13.15. ja 15.15. Tällöin Heikki Mäkinen kertoo millainen oli Vesijärven kesä ja miten järveä on hoidettu. 

Lahti Aquan mökillä voi tutustua kaupunkialueen pohjavesivaroihin sekä kuulla mielenkiintoista tietoa pohjavesien suojelusta. Lisäksi kaupunkilaisilla on mahdollisuus nauttia ehkäpä maailman parasta hanavettä vinttikaivosta.

Torilla on myös runsaasti muuta ympäristö- ja kierrätysasiaa. Lue lisää tästä

 

Virkistä Vesijärvi lauantaina 22.9. Pikku Veskulla

Kariniemiseura ry ja Reippaan naiset ry järjestävät 22.9. klo 10-14 taksvärkkipäivän, jonka tuotto tulee Vesijärven hyväksi. Luvassa on aamujumppaa, hölkkää, poniratsastusta, taidetta, mölkkyä, jopa lampaita paijattavaksi! 

Tapahtuma on kaikille avoin, mutta järjestäjät haastavat erityisesti Jalkaranta-seuran, Mukkula-seuran, Lahden kortteliliigan sekä FC Lahden ja FC Reippaan mukaan taksvärkkipäivään. Nähdään Pikkuvesijärven puistossa!

 Lue lisää! 

 

Ympäristöviikko 17.-23.9.

Ympäristöviikkoa vietetään Päijät-Hämeessä Lahdessa, Hollolassa, Nastolassa, Heinolassa, Hartolassa ja Sysmässä. Teemana on tänä vuonna "Reilusti tekoja ympäristön hyväksi". Katso koko viikon ohjelmat ja tapahtumat täältä.

Syö kalaa ympäristöviikolla - tuet Vesijärveä

Ravintolat Taivaanranta ja Santa Fé tukevat Vesijärven kunnostusta ympäristöviikon tempauksilla. Molemmat ravintolat lahjoittavat kala-annostensa tuottoa Puhdas Vesijärvi -ohjelmalle. 

 -  Tarjoamme joka päivä lounaalla Vesijärven kuhaa tai muuta saatavilla olevaa Vesijärven kalaa, ja jokainen myyty annos kartuttaa Vesijärven hyväksi menevää summaa, kertoo ravintoloitsija Marianne Pyysing Taivaanrannasta. 

Santa Fé tukee ympäristöviikon tempausta yhteistyössä Kauppahallissa toimivan Salpausselän kalan kanssa. Torstain 20.9. "Vesijärvi-lounaan" tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Vesijärven kunnostuksen hyväksi.

                                                                                 Taivaanranta       Santa Fe

Maukas tapa tukea!

Tulostiedottaminen käynnistyy

Vesijärvisäätiö aloittaa järven tilan ja hoidon tulostiedottamisen. Jatkossa säännöllisesti neljännesvuosittain tapahtuvista katsauksista ensimmäinen julkistetaan ympäristöviikon kunniaksi torstaina 20. syyskuuta klo 12.

Ensimmäinen tiedote kattaa jakson kesä-heinä-elokuu 2012 ja tulee kertomaan järven tilasta ja kesän aikana toteutetuista hoitotoimenpiteistä ja niiden vaikutuksista. Seuraava tulostiedote julkaistaan Vesijärvisäätiön perustamispäivänä 17.1. ja sitä seuraavat Veden päivänä 22.3. ja Maailman ympäristöpäivänä 5.6.

 - Vaikka vesien hoidon tulosten esittelyssä neljännesvuosisata olisi varmempi kvartaali kuin neljännesvuosi, haluamme käynnistää nimenomaan säännöllisen tiedottamisen Vesijärven ja Lahden talousalueen pienten vesien tilasta, kertoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen. 

Kunnostustietoa netistä 

Puhdas Vesijärvi -internetsivuille rakennetaan vesienhoidon kunnostusportaalia, josta on helppo löytää tietoa eri menetelmistä ja niiden vaikutuksista. Järvi hoi -hankkeen sivuilla löytyy tietoa hoitokalastuksesta ja MELLI-hankkeen sivuille tulee pikkuhiljaa kokonaisuus järvien hoidon kemiallisista ja mekaanisista kunnostustoimenpiteistä. 

Lue lisää Järvi hoi! ja Melli -hankkeista.

Mukana vastuullisen lahjoittamisen verkostossa

Vesijärvisäätilö on hyväksytty Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäseneksi. VaLa on varainhankintaa harjoittavien yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto. VaLan missiona on määritellä ja edistää hyvän hallinnon ja hyvän varainhankinnan periaatteita suomalaisessa yhteiskunnassa sekä auttaa jäsenjärjestöjään oppimaan yhdessä osana kansainvälistä verkostoa.Lisätietoa yhdistyksestä saat osoitteesta www.vala.fi

VaLA ry

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti