Vesijärven kummikampanja on hyvässä vauhdissa

Vesijärvi on kummikampanjan kolmen ensimmäisen viikon aikana saanut jo puolisen sataa kummia! Tee sinäkin kesän hyvä teko ja tule Vesijärven kummiksi. Kummirekisteröitymisen voit tehdä netin kautta kohdasta varainkeruu tai tavatessasi Vesijärvisäätiön katuvarainhankkijat Suvi Kauppisen ja Anni Anosen. Suvin ja Annin tavoitat varmimmin arkipäivisin Lahden satamasta.

Vesijärvisäätiö lahjoittaa järjestyksessä 100. kummille I love Vesijärvi -kangaskassillisen Vesijärvi-tuotteita!
Suuntaa siis satamaan tai klikkaa nettiin!

Vesijärvisäätiö toivottaa kaikille aurinkoista ja puhdasvesistä kesää!

Taidetta Vesijärven hyväksi

Hollolalaisen taidemaalari Timo Jakolan tuotantoon kuuluu myös Vesijärvi-aiheisia maalauksia. Jakola lahjoittaa jatkossa Vesijärvi-aiheisten taulujensa myyntituotosta 2 prosenttia Vesijärven hyväksi.

Teoksia on esillä Lahdessa Galleria Remrantissa (Aleksanterinkatu 29) sekä Galleria Uusi Kipinässä (Kymintie1).

Sydänkesä, maalaus Vesijärveltä.

Heinäkuussa on käynnissä lukuisia hoitotoimia

Kesän 2012 aikana testataan ja toteutetaan monenlaisia vesienhoitotoimenpiteitä. Kymijärvellä aloitetaan fosforin vapautumista hillitsevä sedimentin käsittelykokeilu bentoniittisaveen sidotulla lantaani-alkuaineella (Phoslock©), Matjärvellä kokeillaan elektro-osmoosiin perustuvaa sedimenttikunnostusta ja Vesijärvellä haetaan otollisia kohteita EAKR-rahoitteisen Melli-hankkeen syksyllä alkaville kunnostustoimenpiteille.

Näiden lisäksi mm. rakennetaan kosteikkokohteita, toteutetaan perinteiset vesikasvien niitot heinä-elokuun vaihteesta alkaen sekä jatketaan toimenpiteiden vaikuttavuutta ja järven tilan kehitystä arvioivia seuranta- ja tutkimusaktiviteetteja. Näistä kaikista enemmän seuraavassa uutiskirjeessä elokuussa.

Turkoosit t-paidat ja kivat kesäkassit tulleet

Keskiviikkona 4. heinäkuuta on Lahden Sokoksella jälleen I love Vesijärvi -tuotteiden myyntipäivä. T-paidoista on tarjolla uusia kokoja ja aikuisille monen toivoma turkoosi t-paita. Uutta ovat myös Vesijärvi-kangaskassit. Tuotteet ovat myynnissä klo 9-16.

Vesijärvisäätiö toivottaa kaikille aurinkoista ja puhdasvesistä kesää!

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti