Vesijärven kummikampanja käynnistyi!

Vesijärvisäätiön kesän 2012 varainkeruussa keskitytään Vesijärvi-kummien hankkimiseen. Hoitokalastuksilla ja vesikasvien niitoilla on parannettu järven virkistyskäyttöä ja yhdeksällä hapettimella on paikattu syvänteiden happivajetta. Yli 20 kosteikkoa kerää ravinteita järveen laskevista ojista ja puroista. Tee kuten Wilson Kirwa ja ryhdy kummiksi. Kummi maksaa vuosittain haluamansa summan Vesijärven hoito- ja kunnostustyön hyväksi.

Vastineeksi kummit pidetään ajantasalla Vesijärven tilasta ja he saavat kummitodistuksen. Kummi saa hyvän mielen ja mikä parasta Vesijärvi saa tukea toipuakseen entistä ehommaksi.

 Wilson Kirwa

Vesijärvisäätiön iloiset katuvarainhankkijat, opiskelijat Suvi Kauppinen ja Anni Anonen markkinoivat kummikampanjaa kesä-heinäkuussa. Heidät voi bongata varmimmin sataman alueella. Suvi ja Anne kertovat myös mielellään Vesijärven hyväksi tehtävästä työstä. Kummikampanja pyörii myös ESS:ssa ja säätiön nettisivuilla.

 

Tee kesän hyvä teko ja tule Vesijärven kummiksi. Suvi ja Anne ottavat kummirekisteröitymisiä vastaan, mutta voit rekisteröityä myös Puhdas Vesijärvi -sivustolla kohdasta Varainkeruu

Classic Vesijärvi -ajolla kerätään jatkossa varoja Vesijärven hyväksi

Classic Vesijärvi -kierroksen isä ja järjestäjä Kalevi Heikkinen luovutti tapahtuman järjestelyvastuun Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiölle ensi vuodesta alkaen. Luovutus tapahtui 10. ajelun yhteydessä viime sunnuntaina. Vesijärvisäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Iiro Viinasen mukaan Classic Vesijärvi on toimiva ja mukavahenkinen tapahtuma, jonka avulla voidaan jatkossa kerätä varoja ja kiinnostusta Vesijärvityötä kohtaan.

Tapahtumaa toteutetaan edelleen "Kalen hengessä" Vesijärvelle varoja keräten. Mukaan ovat lupautuneet myös hyväntekeväisyydestä tuttu sosiaalineuvos Markku Savijärvi ja Salpausselän mopoharrastajat Samoha ry Kalevi Rauhamäen johdolla. Kalevi Heikkinen nähdään luonnollisesti tapahtumassa jatkossakin mukana!

Mopoja

Classic Vesijärvi -kierros keräsi viime sunnuntaina
huikeat 440 osallistujaa.

Tutkijoiden mukaan järven hoitotyö on mallillaan

Siikaniemessä 31.5. järjestetyn Järvikalapäivän hoitoseminaarin päällimmäistä antia olivat esitykset Vesijärvellä 1980-luvun lopulta lähtien toteutetusta biomanipulaatiosta sekä järven ulkoisen ravinnekuorman arviointiin ja vähentämiskeinoihin keskittyvästä GISBLOOM- hankkeesta. Seminaarin lopputulemana todettiin, että Vesijärvellä omaksuttu monipuolinen ja kokonaisvaltainen eri kuormituslähteisiin pureutuva vesienhoidon ote on paras tae sille, että järven tila saadaan merkittävästi kohentumaan. Oikealla tiellä ollaan, mutta aikaa toipuminen vielä vie.

Järvikalapäivä kokonaisuudessaan onnistui jälleen kerran mainiosti. Tilaisuus keräsi paikalle noin 120 henkilöä, jotka pääsivät nautiskelemaan myös kalastusnäytöksistä, kalaherkuista ja Vesijärvi-risteilystä. Kalakeittoa syötiin noin 70 litraa ja kalamassaa yli 12 kiloa!

Vesijärvi-tietoa Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta

Tule kyselemään miten Vesijärvi voi ja miten sitä hoidetaan tulevana kesänä. Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen on paikalla Lahden Sokoksessa tiistaina klo 11-13.

Samalla voit päivittää kesävaatetuksesi Vesijärven henkeen ja tukea järven hoitotyötä hankikimalla vaikka Vesijärvi t-paidan ja sukat.

Valoisampaa tulevaisuutta myös Vesijärvelle!

Lahtelainen vuonna 1972 perustettu perheyritys Teknoware Oy ohjasi yrityksen 40-vuotisjuhlan puitteissa kertyneet varat Puhdas Vesijärvi -ohjelmalle. Varoja kertyi reilut 2200 euroa. Vesijärvi kiittää!

Teknoware on julkisen liikenteen ajoneuvojen sisävalaistusjärjestelmiin sekä kiinteistöjen ja laivojen turvavalaistusjärjestelmiin erikoistunut yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi maailmanlaajuisesti kohdemaan vaatimukset huomioon ottavia valaistusratkaisuja.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti