Ministeri Iiro Viinanen vuoden vesistövaikuttajaksi

Kalatalouden Keskusliiton johtokunta on valinnut vuoden 2012 vesistövaikuttajaksi ministeri Iiro Viinasen.

Iiro Viinanen on toiminut ansiokkaasti ja pyyteettömästi kalavesien puolesta ja erityisesti turvepäästöjen vesistövaikutusten poistamiseksi.  Iiro Viinanen on omalta osaltaan ollut mukana muutosprosessissa, jonka ansiosta turvetuotannon lupaehtoja on saatu muutettua vesistö- ja kalastoystävällisempään suuntaan.

Ministeri Viinanen on Vesijärvisäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja.

Iiro Viinanen saa vesistövaikuttaja palkinnon

Vuoden vesistövaikuttaja Iiro Viinanen (oik.) saa matikannahkaisen taulun toiminnanjohtaja Markku Myllylältä (vas.) Keskellä kalastusneuvos Juha Keto.

Lahden soroptimistiklubilta lahjoitus

Lahden soroptimistit keräsivät parin vuoden ajan varoja Vesijärvisäätiölle oman Vesijärvi-projektinsa puitteissa. Projektin tuloksena klubi lahjoitti Vesijärvisäätiölle 10.4. pidetyssä tilaisuudessa 1000 euroa. Samalla keskusteltiin Vesijärvi-työn tilanteesta ja tuloksista. Vesijärvisäätiö kiittää tuesta!

Soroptimist International (SI) toimii ihmisoikeuksien hyväksi kansainvälisen hyvän tahdon, ymmärtämisen ja ystävyyden avulla. Se edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa sekä toimii rauhan edistämiseksi maailmassa.

Valtuuskunta kiitti säätiön positiivista näkyvyyttä

Vesijärvisäätiön valtuuskunnan kevätkokous pidettiin 13.4. Lahdessa. Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus, tilinpäätös ja tasekirja vuodelta 2011 sekä myönnettiin säätiön hallitukselle ja asiamiehelle tili- ja vastuuvapaus.


Kokouksessa Heikki Mäkinen kertoi tarkemmin toteutuneista vesienhoidon toimenpiteistä ja hallituksen puheenjohtaja Jyrki Myllyvirta toi esille säätiön positiivisen näkyvyyden, mikä on osaltaan tuonut laajasti uskottavuutta toiminnalle. Keskustelussa esille nousivat myös Marseillen World Water Forumin kokemukset ja laaja kansainvälinen kiinnostus suomalaiseen vesiosaamiseen.
Valtuuskunnassa pohdittiin, kuinka  säätiö voisi osaltaan edistää ja tukea Lahden seudun vesiosaamista ja sen konseptoimista entistä paremmin. 

Paitakampanja2012

Kesä tulee, t-paitoja tarjolla! 

Ostamalla I love Vesijärvi t-paidan mahdollistat järven konkreettisia  suojelu- ja hoitotoimia kuten hapetusta, kosteikkojen rakentamista ja hoitokalastusta. 

Paitoja on naisten ja miesten malleissa valkoisia ja tummansinisiä, lapsille turkoosinsinisiä (koot  7-15-vuotiaille).

Myynti: Lahden Sokos, 12.5. klo 9.00-15.00! 

Inspis mukaan Vesijärvi-työhön

Vesijärvisäätiö aloittaa yhteistyön  Inspis-hankkeen kanssa. Inspis on ELY-keskuksen rahoittama nuorten työllistymistä edistävä hanke, joka toimii Puhtaan Lahden puolesta. Inspis ottaa käyttöön Vesijärvisäätiön lapsille ja nuorille tarkoitetut valistus- ja puuhamateriaalit ja lisäksi tavoitteena on tarjota kahdelle Inspis-nuorelle kesä-heinäkuuksi feissausta Puhtaan Vesijärven puolesta!

Uutiskirje uusiutui

Tämä on ensimmäinen uusiutunut Puhdas Vesijärvi -uutiskirje. Sen tavoitteena on edelleen kertoa säännöllisesti Lahden talousalueen järvien tilasta, säätiön ja sen yhteistyökumppaneiden toiminnasta ja tapahtumista. Uutiskirjeen tekniset muutokset on toteutettu osana GisBloom -hanketta, joka saa osarahoitusta EU:n Life +ohjelmasta.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti