Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje 2/2019

Enonselän syvänteiden hapetus alkoi tammikuussa

Enonselän hapettimet käynnistettiin, kun veden happitoisuus laski 2 milligrammaan litrassa. Talven viileässä happea kuluttava hajotustoiminta on hitaampaa kuin kesällä, mutta toisaalta jääkansi estää hapen sekoittumista pintaveteen.
- Hapetus on jo nostanut veden happipitoisuuden noin 10 milligrammaan litrassa, toeaa vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin Lahden ympäristöpalveluista. 
Lue lisää!

Talviniitoissa tapahtuu!

Talviniitto jään päältä on erityisen säästä riippuvaa. Tänä vuonna ensin oli heikosti jäätä, sitten oli liikaa lunta. Lumien sulettua ja yöpakkasten tultua, niitot alkoivat vauhdikkaasti. Tällä viikolla lumen peittämä railo yllätti niittäjät ja kone putosi osin järveen. 
Niittourakoitsija Risto Kauhala kertoo, että niittämättä ovat enää Pirttisaaren pohjoispuoli ja Suullistenpohja.
- Niitetyn ruo'on seassa on nyt paljon painavaa lunta ja ruo'on siirtolaitteen runkoputki katkesi. Saattoi se saada osumaa jäähän koneen etuosan upotessakin, hän toteaa.
Niitot jatkuvat koneen korjauksen jälkeen sunnuntaina ja Kauhala arvelee, että loputkin kohteet saadaan niitettyä. 
Lue lisää niitoista ja katso miten niittokone nousee Vesijärvestä!


 

Säätiön myöntämät avustukset 2019

Avustuksen saivat Asikkalan rotaryklubi ry, Pyhäntään osakaskunta ry, Paljärven hyväksi ry sekä Tuomiston yhteisrannan osakaskunta ry ja Tuomiston Vesiyhdistys ry. 
Lue lisää!

 


 

Uutta Vesiposti-blogissa

Vesijärvi, ja myös muut järvemme, tuovat iloa elämään ympäri vuoden. Lue Vesiposti-blogistamme, miten Tuulikki Norrlin sen kokee. 
Sama järvi kesät talvet.


 

Tukijauutisia

KOKO Lahti Vesijärvi-työn päätukijaksi

Vesijärvi-työ sai uuden merkittävän tukijan lahtelaisesta tapahtumayhtiöstä KOKO Lahti Oy:stä.
- Odotamme päätukijuudelta merkityksellistä yhteistyötä sekä konkreettisia tekoja Vesijärven hyväksi, toteaa yrityksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Petra Peltovako. Hänestä olisi tärkeää, että kaikki alueen toimijat jakaisivat tämän yhteisen huolen Vesijärven tilanteesta. Lue lisää!

Kuljetusliike Helokivi Oy puolestaan on päättänyt jatkaa säätiön Vesku-tukijana. Vesku-tukijuus tarkoittaa 1000 euron vuosipanosta Vesijärven hyväksi.

Vesijärvi kiittää!Hollolan Messilän rannassa pilkittiin Vesijärven hyväksi

Tänä vuonna Puhtaan Vesijärven pilkkikisa siirtyi Messilään. Kisatunnelma oli jälleen mainio, ja yhteensä kalaa pilkittiin järvestä lähes 35 kiloa. Heti perinteisen pilkkikisan jälkeen alkoi SM RockPilkki, joka järjestettiin tänä vuonna ihka ensimmäistä kertaa.

Katso Puhtaan Vesijärven pilkkikisan ja SM RockPilkin tulokset täältä!


Tulevia tapahtumia

Raksa-messut 15.-17.3.2019
Vesijärvisäätiö on mukana tulevana viikonloppuna järjestettävillä Raksa-messuilla, joiden yhtenä tämän vuoden teemana on ekologinen rakentaminen. Jos vierailet messuilla, piipahdathan samalla meidän messuosastollamme!


 

PS: Uutiskirjeemme uudistuu! Päivitämme postitusalustan modernimpaan versioon ja seuraava uutiskirjeemme ilahduttaa uudella ja raikkaalla ulkoasulla.Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö yhdistää yksityisen ja julkisen rahoituksen Vesijärven sekä Lahden, Hollolan ja Asikkalan muiden järvien hyväksi. Säätiö edistää vesien kunnossapitoa, seurantaa, tutkimusta ja niistä tiedottamista Vesijärvi-ohjelman mukaisesti.