Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje 7/2018

 

Pienikin kosteikko voi vähentää kuormitusta

Vesien saamiseksi hyvää tilaan tarvitaan toimenpiteitä sekä vesillä että valuma-alueella. Hyviä tapoja vähentää ravinnekuormaa vesistöihin ovat kosteikot ja laskeutusaltaat sekä viljellyillä alueilla peltojen talviaikainen kasvipeitteisyys. Sen sijaan kipsikäsittelyä ei voida järvien valuma-alueilla käyttää, koska käsittelystä päätyy vesiin järviekosysteemille haitallista sulfaattia. 

Lue lisää!

Vesijärvi-viikko sai kiitosta tapahtumien kokoamisesta yhteen

Kolmatta Vesijärvi-viikkoa vietettiin 4.-10. kesäkuuta. Viikolla oli vesi- ja ympäristöaiheisia tapahtumia parisenkymmentä lasten onkitapahtumista jätevedenpuhdistamokierroksiin.  

Lue lisää!

Pro Vesijärvi -savusärkeä myynnissä vähittäiskaupoissa

Pro Vesijärvi -savusärkeä voi ostaa kesän mittaan Asikkalassa Viipurilaisesta kotileipomosta, Hollolassa Prismasta ja Lahdessa Launeen ja Holman Prismoista, Sokoksesta ja Kauppakeskus Sykkeestä. Myynnin koko tuotto ohjataaan Vesijärvi-työn hyväksi.

Osta savusärkeä ja Vesijärvi kiittää!


Vesiposti-blogi

Vesiposti-blogissa on vuorossa entinen Lahden kaupunginjohtaja ja Vesijärvisäätiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Vesijärvi-kummi Jyrki Myllyvirta. 

Tutustu: Vesijärvi, Lahden ympäristökaupungin punainen lanka


Tulossa!

Pikku-Veskun PuuhaPiknik lauantaina 18.8. 
Vesijärven ystävien, Kariniemi-seuran ja Inspiksen järjestämä PuuhaPiknik tarjoaa lapsille ja perheille musiikkia, ongintaa, leikitystä ja monenlaista muuta kivaa! Lisätietoja lähempänä tapahtumaa.

Olemme mukana syyskuussa 7.-8.9. Kokonaisturvallisuus –messuilla Lahden messukeskuksessa. Paikalle tulee perjantaina lähes 6000 oppilasta Päijät-Hämeen kouluista.

Järjestyksessä seitsemäs Ympäristökylä-tapahtuma järjestetään Lahdessa Lanun aukiolla lauantaina 22.9.2018. klo 15 alkaen. Tapahtuman pääjärjestelyistä vastaa Lahden kaupunki.

LAHDEN XXIII KALAMARKKINAT Vesijärven satamassa 21.-23.9.2018. Seuraa Facebook-tapahtumaa.

 

Vesijärvisäätiön väki lomailee heinäkuussa.

Aurinkoista kesää kaikille!