Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje 6/2018

 

Vesijärven pohja kaikuluodataan

Järven kuormitushistoria tallentuu pohjaan laskeutuvaan ainekseen eli sedimenttiin. Kaikuluotaus tukee sedimenttinäytteiden tuloksia mm. tarkentamalla käsitystä siitä, miltä pohja-alueilta tuulet sekoittavat sedimenttiä veteen. Tällä on merkitystä fosforin kiertoon ja esimerkiksi sinileväkukintojen syntyyn.
Lue lisää!

Kesäniittojen suunnitelma valmiina

Vesijärven vesienhoidollisten kesäniittojen suunnitelma on toimitettu ELY-keskukseen ja niitot aloitetaan arviolta elokuun alussa ELY-keskukselta saatavan lausunnon ohjeistuksen mukaisesti. Koneellisista niitoista on myös valmistunut video, jossa muistutetaan mieliin niittojen yleisen toteutuksen periaatteita.   
Vesijärven niittosuunnitelman kohdekarttaan ja niittojen tavoitteisiin voit tutustua täällä.

 

Kaupunki laatii hulevesien tulvariskikartoituksen

Osana ilmastonmuutoksen riskejä myös hulevesien tulvariskit ovat kasvaneet. Lahti teettää hulevesien tulvariskikartoituksen, jota ei vielä 2011 katsottu alueella tarvittavan. 
Lue lisää!

 

LahtiLakes 2018 onnistui hienosti

Kesäkuun alussa ollut järvikunnostuksen tieteellinen symposium LahtiLakes 2018 juhlisti osaltaan  Vesijärvisäätiön 10. toimintavuotta. Yhdessä Helsingin yliopiston kanssa järjestetty symposium onnistui mainiosti. Tutkijat olivat tyytyväisiä sekä antiin että järjestelyihin. 
Lue lisää!
Symposiumin jälkeen yhdessä Lahden rotareiden kanssa järjestetty Vesijärvi puhuttaa -paneelikeskustelu puolestaan veti Sibeliustalon Kuusi-salin täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Kiitos rotareille hyvästä yhteistyöstä!


Lue Vesiposti-blogia

Vesijärvisäätiö on avannut uuden blogin, jossa pääosin sidosryhmien edustajat kirjoittavat näkemyksiään Lahden alueen vesistöistä ja laajemminkin vesiin liittyvistä asioista. Ensimmäisen blogin on kirjoittanut ministeri Iiro Viinanen. Tutustu ja tilaa tekstit suoraan sähköpostiisi blogin etusivulta.

 

Tukijauutisia

Watman Oy on Vesijärvisäätiön ensimmäinen Vesku+ -tukija! Vesku+ -tason tukijuus tarkoittaa 2500 euron vuosipanosta Vesijärven hyväksi tehtäviin toimenpiteisiin.

KST-Yhtiö Oy (ST-Rakennus-Pelti Oy) puolestaan on päättänyt jatkaa Vesku-tukijuuttansa vuodella eteenpäin.

Vesijärvi kiittää!