Valokuva:Lasse Tuominen

Medialle

Vesijärvisäätiön vesienhoitoavustukset vuodelle 2018

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön hallitus on myöntänyt vesienhoitoavustuksia viidelle alueensa toimijalle yhteensä 5320 euroa. Kaikkiin rahoitusta saaviin hankkeisiin sisältyy hakijoiden omaa rahoitusta ja mittava määrä talkootyötä. Hakemusten yhteenlasketut kokonaiskustannusarviot ovat 29820 euroa.

Avustushaku toteutettiin nyt toista kertaa ja sen tavoitteena on aktivoida yhteisöjä ja yksittäisiä henkilöitä toimimaan lähivesiensä hyväksi.

Myönnetyt avustukset:

Anianpellon kalastuskunta ry, 1500 euroa. Vesikasvien kesäniittojen toteuttaminen vuosina 2017 ja 2018 Vesijärvellä Rantakulman ja Vaappurannan alueilla.

Hälvälän osakaskunta ry, 1500 euroa. Työtjärven humuksen ja pohjan orgaanisen aineen talteenottoratkaisut ja hyötykäyttömahdollisuudet. Humuksen analysointikulut lannoitus- ja biopolttoainekäyttöä silmällä pitäen ja infotilaisuuden järjestäminen.

Lahden Kalaveikot ry, 500 euroa. Lasten ja nuorten innostaminen kalastukseen ja ympäristöstä huolehtimiseen päiväkodeissa, kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja leireillä. Avustus kalastusvälineiden uusimiseen, kunnostukseen ja syötteihin.

Salminen Sarianna, 1320 euroa. Väitöskirjatyö Turun yliopistoon ”Vuosikerralliset sedimentit vesistöjen pohjien hapettomuuden indikaattorina”. Avustus näytteenottoon Vesijärveltä ja siitä aiheutuviin kuluihin.

Salpausselän luonnonystävät ry, 500 euroa. Lasten päiväluontoleirin järjestämiseen Merrasjärvellä. Leirin aikana kunnostetaan pitkospuita, kerätään siimoja ja roskia ja avustetaan niittojätteen haravoinnissa. Lisäksi tutkitaan lasten kanssa veden laatua ja pohjaeläimiä.


Lisätietoja:

  • Ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen, Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, puh. 040 514 8513,   heikki.makinen(at)vesijarvi.fi
  • Vesijärvisäätiön viestintä, irma.peltola(at)vesijarvi.fi, 040 514 4958