Valokuva:Lasse Tuominen

Medialle

 

Ensimmäisen videohaasteen esittää Sipe Santapukki!

Kummihaasteilla Vesijärvi kuntoon

Vesijärvisäätiö käynnistää haastekampanjan uusien Vesijärvi-kummien saamiseksi mukaan vesienhoidon tukijoiksi. Kampanja starttaa kolmella videotervehdyksellä.

Ensimmäisen kummihaasteen esittää lahtelainen muusikko Sipe Santapukki. Hän toteaa Suomen 182 000 järven olevan meidän kansallisaarteistomme ja kehottaa pitämään siitä huolta.
- Pidetään huolta, että Vesijärvi on jatkossakin Vesijärvi eikä leväjärvi, Sipe Santapukki toteaa. (Katso video).
Toinen ja kolmas haastevideo julkaistaan uusin kasvoin 14.2. ja 21.2.

Tavoitteena lumipallo-efekti Lahden seudun vesien hyväksi

Vesijärven Kummit -haastekampanjalla on tarkoitus tuoda näkyvyyttä vesienhoidolle ja antaa yksityisille ihmisille helppo ja konkreettinen mahdollisuus osallistua pienellä panoksella Vesijärven kunnostustyöhön. Kampanjassa haastetaan laittamaan Instagramiin kuva Vesijärvestä ja liittymään Vesijärven kummiksi. Samoin yrityksille avataan mahdollisuus tulla mukaan kuukausilahjoittajiksi. Henkilökummiksi pääsee jo viiden euron kuukausilahjoituksella.

- Kun jokainen haastettu liittyy kuukausilahjoittajaksi ja haastaa vielä tuttavansa, syntyy lumipallo-efekti Lahden seudun vesistöjen hyväksi, toivoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiöstä.

Mäkinen korostaa varainhankinnan lisäksi kampanjan tavoitetta muistuttaa meitä kaikkia jälleen kerran puhtaiden vesien tärkeydestä. Instagramiin postatut valokuvat antavat mahdollisuuden esitellä ja jakaa Vesijärven ja muiden lähivesien upeutta.

- Tarve vesistöjen hoidolle ei ole kadonnut, vaikka hyviä tuloksia olemme saaneet aikaiseksi. Ilmastonmuutos tuo uusia haasteita ja samoin esimerkiksi mikromuovit, toteaa Heikki Mäkinen.

Vesijärven Kummit -kampanjan on ideoinut Mainostoimisto Halo, joka on ollut säätiön päätukija vuodesta 2016. Videot on toteuttanut Optipari Oy niin ikään Vesijärvi-hengessä.

Taustaa

Pääosa Vesijärven ja Lahden talousalueen pienten järvien hoito-ohjelman varoista tulee kunnilta ja yrityksiltä. Vesijärven kummeja on ollut vuodesta 2012 alkaen. Tällä hetkellä kummeja on vajaat 200. Kummiksi voi edelleen liittyä myös suoraan puhdasvesijarvi.fi -sivuilta tai ottamalla yhteyttä säätiöön. 

Tutustu kampanjaan tästä
Seuraa ja osallistu #vesijärvenkummit #vesijarvenkummit #ilovevesijärvi #ilovevesijarvi

Lisätietoja:

  • Ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen, Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö, puh. 040 514 8513,   heikki.makinen@vesijarvi.fi
  • Copywriter Mikko Vänskä, Mainostoimisto Halo Oy, puh. 050 596 8834, mikko.vanska@halo.fi

  • Vesijärvisäätiön viestintä, irma.peltola@vesijarvi.fi, 040 514 4958