Valokuva:Lasse Tuominen

Puhtaan Vesijärven uutiskirje


Sinileväkin pitää lämpimästä

Viileä kevät ja alkukesä ovat hidastaneet leväkasvustojen kehittymistä koko maassa. Sinilevähavaintoja on ollut vähän ja esiintymät harvoja. Loppukesän tilanteeseen vaikuttaa sää, sanoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Vesijärvisäätiöltä.

Lue lisää!


Vieraslajeja torjuttiin Hammonjoella ja Myllyojalla

Vieraslajien torjuntaan kannattaa lähteä heti, kun esiintymiä havaitsee. Yhteisillä aalloilla -hanke järjesti Vesijärven rannoilla Hollolan puolella jättiputken ja jättipalsamin kitkentätalkoita. Lisäksi kitkettiin yhdellä kosteikolla isosorsimoa ja peittettiin kasvusto pressulla.

Lue lisää!

isosorsimo
Isosorsimo muistuttaa järviruokoa (kuva: Jouko Rikkinen).

 


Vesijärvi-viikko tavoitti noin 1500 henkilöä

Järjestyksessä toinen Vesijärvi-viikko pidettiin 10.-16. kesäkuuta. Viikon tapahtumat tavoittivat noin 1500 ihmistä Lahdessa, Hollolassa ja Asikkalassa. Tapahtumia oli yhteensä 25 ja järjestäjätahoja ja yhteistyökumppaneita parisenkymmentä.
- Viikko alkaa löytää muotonsa ja olemme oikein tyytyväisiä tapahtumien moninaisuuteen. Mukana oli mm. talkoita ympäristön hyväksi, kulttuuria, ruokaa, vesistötutkimuksia lapsille ja ongintaa, kertoo viestintävastaava Irma Peltola Vesijärvisäätiöltä.

Kiitokset kaikille järjestäjille ja mukana olijoille!


Murha Vesijärvellä vielä Laitialalla 17.8.

Kesän viimeinen Murha Vesijärvellä esitys Laitialalla on 17.8. klo 17-20. Pelkästään kehuja saaneeseen mysteeri-illalliseen on vielä joitakin lippuja saatavilla.

Tarinan on kirjoittanut Tuoni Studiot ja murhan ratkomiseen johdattavat lahtelaisen improvisaatioryhmä Täpäräteatterin näyttelijät. Kaikki ovat Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan kasvatteja ja toimivat tässä OSK Törmäämön kautta. Tulossa on jälleen hieno ilta!

Illan tuotto tietysti Vesijärven ja muiden järvien hoidon hyväksi. Osta liput täältä!

Muistathan, että Murha Vesijärvellä -mysteeri on tilattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Ota yhteyttä Anu Isojärveen, anu.isojarvi(a)vesijarvi.fi tai puh. 040 512 3118.


Järvitaimenia Vesijärveen ja lapsille ongittavaa!

Vesijärvi-viikolla istutettiin Vesijärveen yli 5000 järvitaimenta ja Pikku Vesijärven kalastusillassa lapset ja nuoret saivat kokeilla nappaako kirjolohi onkeen tai virveliin. Molemmat tapahtumat mahdollisti säätiön saama Vuoden Helmi -tunnustuspalkinto toiminnastaan järvien kunnostajana Päijät-Hämeessä.

Taimenia istutettiin eri puolille Vesijärveä. Samalla petokalaistutuksissa päästiin Vesijärven hoito-ohjelmassa määritetylle tavoitetasolle, joka on 10 000 istukasta vuodessa.

Onki-illassa puolestaan liki 200 onkijaa pääsi ohjatusti kokeilemaan kirjolohen narraamista. Onkitapahtuman organisoi Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestö. Kirjolohen nappaaminen ongella ei ollutkaan ihan helppo juttu!

kris

Kris Kaelepille Pikku-Vesku ja Likolampi ovat tuttuja kalapaikkoja. Haavissa köllii vajaan 1,5 kilon kirjolohi.


Saaliskalassa merkki? Palauta se, niin autat tutkimusta

Vesijärven kuhia, lahnoja ja särkiä on merkitty keltaisella T-merkillä eri puolilla Vesijärveä. Merkinnän tavoitteena on mm. saada tietoa kalojen liikkumisesta järven osasta toiseen. Ilmoita merkin tiedot luonnonvarakeskuksen järjestelmään.

Merkkien palautusohjeet täältä!


Varainhankintauutisia

Padasjoen Säästöpankkisäätiö myönsi Vesijärvisäätiölle 10 000 euron arvoisen Vuoden Helmi -tunnustuspalkinnon. Lue lisää!

HL-Rakentajat ja Valrak ovat uusia Vesku-diplomi-tukijoita!

Lahden pysäköinti tukee Vesijärvi-työtä lahjoittamalla Toriparkin jokaisesta pysäköinnistä 3 senttiä Vesijärvisäätiölle. Kampanja jatkuu 13. elokuuta asti. Aja Toriparkkiin, niin tuet vesienhoitotyötä!

Lisäksi Prescott, DanskeBank ja Price Water Coopers ovat tukeneet Vesijärvi-työtä.

Vesijärvi kiittää!


Painovoima Bites myy Vesijärvi t-paitoja Mukkulan kesäkahvilasta

Onko kesäinen t-paitasi kulahtanut? Ei hätää, tästä illasta alkaen Painovoima Bites -kesäkahvilassa Mukkulan uimarannalla myydään myös Vesijärvi t-paitoja.
Käypä kahvilla tai lounaalla ja osta samalla t-paita hintaan 20 euroa.


Tulossa...

Jättipalsamin kitkentätalkoita Lahden kaupungin alueella järjestää Luontoturva. Lue lisää ja katso tulevien talkoiden ajat ja paikat tästä

Elokuussa yleisöristeily Vesijärvellä. Päivä vahvistuu piakkoin.

Pikku-Veskun PuuhaPiknik 19.8. jos mahdollista entistäkin ehompana! Laita päivämäärä jo kalenteriin.

Hyvää kesää kaikille!