Vesijärvisäätiö haastaa kaikki rantakuntotalkoisiin

Vesijärvisäätiön uusi varainkeräyskampanja tarttuu jokakesäiseen aiheeseen – paljon puhuttuun rantakuntoon – ja haastaa kaikki mukaan talkoisiin.
– Rantakunnon saavuttaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, virnistää säätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen ja kertaa:

1. Osta. 2. Pue. 3. Tue.

Ranta kuntoon -kampanjalla myydään 20 euron hintaisia T-paitoja, joiden tuotto käytetään vesien suojeluun. Kampanjan ja T-paidat on suunnitellut yksi Vesijärvisäätiön päätukijoista, Mainostoimisto Ilme, jonka kanssa syntyi ajatus antaa jokakesäiselle rantakuntokeskustelulle uudenlaisia merkityksiä.
Tyylikäs T-paita päällä rannalle kehtaa mennä juuri sellaisena kuin on. Samalla voi osoittaa huolehtivansa rantojen ja järvien kunnosta – olevansa siis ”baywatch”.

– Paidassa lukee ”Vesijärvi Baywatch”, joka viittaa teeman mukaisesti paitsi rantakunnostaan tunnettuihin rantavahteihin, myös kirjaimellisesti lahden suojeluun. Suora käännös on hyvinkin herkullinen: lahti-vahti, Mäkinen naurahtaa.Paidat tulevat myyntipisteisiin tällä viikolla ja niitä myydään niin kauan kuin kysyntää on. Tavoitteena on, että lahti-vahteja saataisiin kesäiseen katukuvaan mahdollisimman paljon.
– Myynnissä on kaksi eri mallia, joista toista saa eri väreissä. Valikoimasta pitäisi siis löytyä jokaiselle sopiva, Mäkinen lupaa. Paitojen mallit ja myyntipisteet löytyvät puhdasvesijarvi.fi-sivulta.

Paitsi uudenlainen rantamuoti, Vesijärven kesään kuuluu tänäkin vuonna jatkuva järven suojelutyö: Enonselän hapetuskokeilua jatketaan, samoin perinteistä hoitokalastusta.
– Vesijärvellä on tällä hetkellä huomattavan runsas kuorekanta, mikä aiheuttaa pientä huolta. Sillä saattaa olla välillisesti levän kasvua tukeva vaikutus, Mäkinen sanoo.
Järven ulkopuolella tehtäviin toimiin haetaan uusia ideoita mm. Haritunjoella Hollolassa testattavista fosforin suodattimista.

Hoitotoimien lisäksi Vesijärven tilaan vaikuttavat olennaisesti myös kevään ja kesän säät. Toistaiseksi lämmin alkukesä on ilahduttanut niin järveä kuin ihmisiä.
– Keskimääräistä lämpimämpi toukokuu saattaa auttaa järveä, aivan kuten tapahtui kaksi vuotta sitten. Kesä 2014 oli monessa suhteessa paras useisiin kymmeniin vuosiin, Mäkinen sanoo.

Ranta kuntoon t-paita

Tänä kesänä Vesijärven hoitotyötä voi tukea T-paidalla. Mallistossa on kuusi erilaista paitaa. 
(Isompi kuvatiedosto on ladattavissa tästä.)

Lisätiedot:

  • ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen, 040 5148513, heikki.makinen@vesijarvi.fi
  • yhteyspäällikkö Anu Isojärvi, 040 5123118, anu.isojarvi@vesijarvi.fi
  • Vesijärvisäätiön viestintä, 040-51440958, irma.peltola@vesijarvi.fi

 

päätukijalogot

msr ja ya

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti