Uutiskirje

Särkikala maistui

- Särki on maukas kala, todettiin moneen kertaan, kun särjestä kokkailtiin ruokaa Hollolan Salpakankaan koulun kotitalousluokassa.

Yhteisillä aalloilla –hankkeen särkikalakurssit ja siellä valmistetut ruoat saivat osallistujilta mainiota palautetta. Särkiraksuja valmistui kotioloissa heti seuraavana viikonloppuna ja yksi kurssilaisista suunnisti katiskakauppaan!

Lue lisää ja tutustu kurssia varten koottuihin kalaruokaohjeisiin täältä!

särkiraksut

Talviniittojen yhteydessä kehitetään myös työmenetelmiä

Vesijärven suunnitelluista talviniitoista on toteutettu nyt liki puolet. Lumi, sohjo, vesi ja umpeen kasvavien alueiden pensoittuminen ovat aiheuttaneet haasteita koneelliselle niitolle. Niittoja toteuttavalla Hot Mill Oy:llä on ensimmäistä talvea käytössään uusi Argo 8x8 amfiajoneuvo, johon yritys on rakentanut niittolaitteen ja muuntanut koneen talvikäyttöön sopivaksi. Niittojätteen siirroissa pois kohteilta käytetään vaihtolavakuljetusta, kokeillaan jäteautoa ja mahdollisuuksien mukaan puristavaa konttia.

Vesijärvisäätiö aloitti niittojen yhteydessä talviniittojen vaikutuksen arvioinnin. Ennen niittoa kohteilta on kartoitettu ruokotiheyttä, kasvuston pituutta ja ruo´on vahvuutta. Tulevina vuosina seurataan samoilta aloilta niittojen vaikutusta kasvustoihin. Tulosten perusteella voitaneen jatkossa paremmin arvioida kesä- ja talviniittojen yhdistämisen vaikutuksia ja niittoväliä, jotta niitot voidaan toteuttaa onnistuneesti, mutta samalla kustannustehokkaasti.

Talviniittoa tehdään niittosuunnitelman mukaisesti niin kauan kuin kelit sen sallivat.  Lue lisää niitoista täältä.

Ruokotiheys

Ruokotiheyden kartoitusta.

Onko saaliissasi merkittyjä kaloja?

Vesijärvellä merkitään talven hoitokalastusten yhteydessä yhteensä 600 särkeä, lahnaa ja kuhaa. Merkinnän tavoitteena on saada hoitokalastuksen tueksi tietoa miten kalat liikkuvat Vesijärven eri altaiden välillä. Jos saat merkityn kalan pyydykseesi, ota siitä tiedot ylös. Jos kala on vahingoittumaton, palauta se järveen.

Lue tietojen palautusohjeet ja lisää kokeilusta tästä.

Varainhankintauutisia

 

Uutta energiaa varainkeruuseen

Vesijärvisäätiön yhteyspäällikkönä on 8.3. aloittanut Anu Isojärvi. Hän paneutuu varainhankintaan ja sen kehittämiseen. Anun tavoittaa sähköpostitse osoitteella anu.isojarvi@vesijarvi.fi tai puhelimitse 040 5123118.


Puhtaan Vesijärven pilkkikisat 2016

Tänä vuonna Puhtaan Vesijärven pilkkikisoissa nostettiin pikkukalaa pois järvestä yhteensä 124,5 kiloa. Osallistumismaksut puolestaan tuottivat Vesijärven hyväksi 1880 euroa. Lue lisää.

Vesijärvi kiittää osallistujia, talkoolaisia ja palkintoja lahjoittaneita!

 

Postimerkki- ja korttikampanja päättymässä

Lahden postimerkkikerhon tuottamia Heidi Pakarinen postimerkkejä myytiin 970 kpl ja kortteja 1000. Postimerkkikerho lahjoitti koko tuoton eli 783,50 euroa Vesijärven hyväksi. Kortteja ja merkkejä on vielä pieni määrä jäljellä ja kiinnostuneet voivat tiedustella niitä Lahden postimerkkikerhosta.

Vesijärvi kiittää Heidi Pakarista ja Lahden postimerkkikerhoa!


Lataa Vesijärvi-esite!

vj-esite

Vesijärvestä ja sen hoidosta koottu esite on saatavilla sekä paperisena että sähköisenä. Tutustu esitteeseen ja lataa se itsellesi!
logot

maaseuturahasto ja yhteisillä aalloilla
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti