Uutiskirje

Talvinuottaus vauhdissa

Vesijärven hoitokalastusnuottaus alkoi hyvien jääolosuhteiden ansiosta heti tammikuisten pyydystalkoiden jälkeen. Lahden ympäristöpalveluiden oma hoitokalastusryhmä aloitti nuottaukset 8.2. Enonselällä ja Jomisetilta tilattu nuottaus alkoi samaan aikaan Komonselällä.

Talvinuottausten onnistuminen olisi nyt tärkeää, sillä kahtena viime syksynä runsaat piileväkukinnot ovat haitanneet hoitokalastusta niin paljon, että saalistavoitetta ei ole saatu kokoon.

Lue lisää!

Nuottaus

Ruovikoiden talviniitot alkavat

Koneelliset, vesienhoidolliset talviniitot ovat alkamassa Vesijärvellä. Niittokohteita on yhteensä 19 ja ne sijaitsevat pääosin Hollolan alueella. Kohteiden yhteispinta-ala on noin 40 hehtaaria.

Lue lisää tästä

Tulossa!

Kalaruokailtoja Hollolassa

Haluatko kohentaa kalankäsittelytaitojasi ja oppia loihtimaan särjestä herkkuruokaa? Nyt siihen on mainio mahdollisuus, sillä Yhteisillä aalloilla –hanke järjestää kolme avointa saman sisältöistä iltakurssia särjen käytöstä. Illan lopuksi nautimme työmme tulokset! Kullekin illalle mahtuu mukaan 8 osallistujaa. Ohjaajana kalankäsittelyssä on Lahden Kalaveikoista tuttu Eero Mäki ja ruoanlaitossa kalaruoan ystävä ja kalamies Ilkka Vesikko Vesijärvisäätiöltä.

Kalaruokaillat ovat keskiviikkona 9.3., torstaina 10.3. ja keskiviikkona 16.3. klo 18-21 Salpakankaan koululla. Katso tarkka ohjelma täältä!

Ilmoittautumiset info@vesijarvi.fi


Puhtaan Vesijärven pilkkikisat 2016

Perinteiset puhtaan Vesijärven pikkkikisat järjestetään lauantaina 5.3. Vesijärven satamassa. Kisassa on yksilösarjat naisille, miehille ja veteraaneille sekä joukkuesarjat perheille ja työporukoille. Kisan tuotot käytetään Vesijärven petokalaistutuksiin. Nyt on oiva tilaisuus haastaa kaveri tai naapurifirman kalaporukka testaamaan, kenellä kalaa oikeasti nousee. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.30.

Lue lisää pilkkikilpailusta!

 

 

Tom Jilbert aloitti Vesijärvi -apulaisprofessorina

Vesijärvisäätiön ja Helsingin yliopiston yhteisrahoitteisen apulaisprofessorin virassa on aloittanut PhD Tom Jilbert. Hän toimi aiemmin post doc –tutkijana Helsingin yliopistossa. Jilbert tulee työskentelemään ympäristötieteiden laitoksella Viikissä ja Lahden kampuksella.

Jilbert esitelmöi 11.3. Helsingin yliopiston Lahden Niemen kampuksella aiheesta ”The importance of Aquatic Biogeochemistry in ecosystem restoration”. Englanniksi pidettävä alustus painottuu hänen aiempiin tutkimuksiinsa Itämereltä ja sen rannikkoalueelta. Lisäksi hän kertoo suuntaviivoja tulevasta tutkimustyöstään Vesijärvellä, joka tulee muodostamaan pääosan hänen apulaisprofessorin työstään. Vastaava esitelmä on vuorossa Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitoksella Viikissä 14.3.

Lue lisää apulaisprofessori Tom Jilbertistä

Tutkijat mukana kirjoittamassa Yhteisillä vesillä -blogia

Vesienhoito-organisaatioiden yhteisblogi Yhteisillä vesillä on vuoden alusta tihentänyt ilmestymistahtiaan. Uusi teksti putkahtaa nyt joka viikko! Blogi kertoo monipuolisesti vesistökunnostuksista ja –hoidosta ja niiden parissa toimivista ihmisistä. Tavoitteena on kuvata hyviä käytäntöjä, kertoa tarinoita ja kannustaa siten ihmisiä mukaan työhön ympäristön hyväksi.

Joka kolmas viikko blogiin kirjoittavat Vesijärvi-tutkimusta ja seurantaa tekevät henkilöt. He avaavat näin tutkimuksen ja seurannan merkitystä Vesijärven tilan kannalta.

Onko Sinulla tarina tai aiheidea ja haluatko kirjoittaa tekstin blogiin? Tervetuloa mukaan kirjoittamaan!

Ota yhteyttä: irma.peltola@vesijarvi.fi

Lue blogia täältä!


Varainhankintauutisia


Helppoa lahjoittamista!

Vesijärvisäätiö on mukana muutamaata.fi –palvelussa, joka tarjoaa hyväntekeväisyydestä ja lahjoittamisesta kiinnostuneille helpon tavan tavoittaa hyväntekeväisyysorganisaatioista. Vesijärvisäätiön esittely löytyy sivuilta kohdasta ”Ympäristö, luonto ja eläimet”. Sivulta voi tehdä lahjoituksen suoraan verkkopankin kautta. Siellä voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi.

Katso tästä Vesiiärvisäätiön sivu muutamaata.fi -palvelussa!

 


Järven tarina veti elokuvateatterin täyteen

Vesijärven ja Salpausselän luonnonystävien yhteinen hyväntekeväisyysnäytös Järven tarina –elokuvasta veti Kino Iiriksen salin niin täyteen, että osa meistä isännistä istui lattialla. Lahjoitusvaroja kertyi 300 euroa, jotka jaettiin järjestäjien kesken puoliksi.

Vesijärvi kiittää!

logot

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti