Uutiskirje

Lankiluodolle uusi ympärivuotinen vedenlaadun seuranta-asema

Vesijärven Enonselän Lankiluodon syvänteeseen asennettiin viime viikolla uudentyyppinen veden laadun seurantalaite, mittaviitta. Jyväskylän yliopiston, Lahden seudun ympäristöpalvelujen ja Vesijärvisäätiön yhteistyön tuloksena kootun laitteen mitta-anturit kulkevat kerran tunnissa pohjasta pintaan. Näin mm. veden happipitoisuudesta, sähkönjohtavuudesta ja levämääristä saadaan tietoa eri syvyyksistä. Laite toimii myös jään alla.

Uuden aseman tiedot tulevat aikanaan esille mm. Puhdas Vesijärvi –nettisivuille.

seurantalaite

Lue lisää täältä.

 

Syksyn hoitokalastukset alkoivat. Pikkukalaa jakoon saaliin mukaan!

Vesijärven hoitokalastukset alkoivat. Valitettavasti jo viime syksynä kalastusta pahasti haitannut aulacoseira islandica –piilevä on jälleen ilmaantunut kiusaamaan myös hoitokalastajia. Verkot tukkivaa ja kalastuksen käytännössä estävää levää on havaittu melko runsaasti Vesijärven eri osista.

Silloin, kun hoitokalastussaalista saadaan, sitä voi viimesyksyiseen tapaan noutaa maista nuottauksen jälkeen. Noutopaikkoja ovat edelleen ainakin Niemen satama ja Paimelan uimaranta.

 

hoitokalastuskalaa

 

- Tyypillinen saalis on pienehköä lahnaa (noin 300-400 g), keskikokoista särkeä (normaalisti alle 100 g) ja pikku ahventa (alle 15 cm) sekä muuta särkikalaa ja satunnaisia kuoreita. Kaikki ns. arvokalat päästetään aina takaisin kasvamaan, eli esim. kuhaa, haukea tai isoja ahvenia ei ole koskaan saatavilla, kertoo Matti Kotakorpi Lahden seudun ympäristöpalveluista.

Ilmoittaudu jakelulistalle!

Lahden seudun ympäristöpalvelut on uusinut tiedotusjärjestelmän, jolla kalan saatavuudesta kerrotaan. Ole ystävällinen ja liity alla olevan linkin takana olevaan sähköpostilistaan, niin varmistat tiedon saannin kalan jaosta.

https://groups.google.com/forum/#!forum/hoitokalastuskalat

Linkin takaa löytyy kohta ”liity ryhmään”. Sitä klikkaamalla aukeaa kohta, johon voit lisätä sähköpostiosoitteesi jolloin pääset listalle mukaan.

Kalan noutoajoista tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan myös alueen radiokanavavilla.

Nastolassa vesistöilta 29. lokakuuta klo 18

Lahden ja Nastolan kuntaliitoksen myötä Vesijärvisäätiön toimialue kasvaa myös Nastolaan. Tule kuulemaan kunnantalolle Nastolan vesien nykytilasta ja säätiön toiminnasta. Puhujina ovat ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Vesijärvisäätiöltä ja vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin Lahden seudun ympäristöpalveluista.

Järjestäjinä: Vesijärvisäätiö ja Yhteisillä aalloilla -hanke. Lisätietoa tilaisuudesta löydät tapahtumakalenteristamme.

Vesijärvi-taidetta tilkuista 25.10. asti Lehtiojan palvelukeskuksessa

Lehtiojan palvelukeskuksessa on Lahden Tilkkukillan ja Wellamo-opiston tilkkutyökurssien Vesijärvi-aiheisia töitä esillä. Ohjaajana on toiminut Tuija Vähävuori. Lue lisää tästä.

Sinuhe, Kanavagolf sekä Hollolan Viilu ja Laminaatti jatkavat Vesku-diplomi -tukijoina

Vuosi sitten Sinuhe Ky, Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy sekä Kanavagolf Vääksy Oy lähtivät ensimmäisten joukossa Vesku-diplomi –tukijoiksi. Nyt he kukin lahjoittavat jo toistamiseen Vesijärven hoitoon 1 000 euron tukisumman.

Toimitusjohtaja Matti Valtari Sinuhelta kertoo, että he pitävät Vesijärven hoitoa tärkeänä. Hän kannustaa muitakin yrityksiä lähtemään mukaan tukijaksi: ”Vaikeammankin taloudellisen tilanteen aikana on muutamia asioita, joista ei kannata tinkiä, ja Vesijärven hoidon tukeminen on yksi niistä.”

 

Merkkipäivälahjoituksia

Roope ja Irma Ruokolainen ohjasivat saamansa merkkipäivämuistamisen varat, yhteensä 975 euroa, Vesijärven hyväksi.

Lue lisää merkkipäivälahjoittamisesta.

 

Vesijärvi kiittää lämpimästi!

Koiviston Auto

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti