Vesijärvisäätiön johdossa muutoksia

Mika Kari hallituksen ja Antti Norrlin valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Vesijärvisäätiön hallituksen puheenjohtajana aloitti vuoden alussa kansanedustaja ja Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari. Muita uusia jäseniä ovat  toiminnanjohtaja Valtteri Simola Lahden Teollisuusseurasta ja Esan kirjapaino Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti. Asikkalan kunnan edustajana jatkaa rakennusinsinööri Harry Nordstöm. Kari, Haukilahti ja Simola tulivat erovuoroisten Jyrki Myllyvirran, Jukka Ottelan ja Jouko Kempin tilalle.

Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii vuonna 2015 Koiviston Auton konsernijohtaja Antti Norrlin ja varapuheenjohtajana hiljattain Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta luopunut Jouko Kemppi.

Hallituksen uusi puheenjohtaja Mika Kari painottaa erítyisesti kolmea asiaa Vesijärvi-työssä: Ne ovat viestintä, tutkimus ja yhteinen vastuu järven tilasta. Lue lisää Mika Karin ajatuksia Vesijärvi-työstä tästä.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Antti Norrlinin kommentit näet ohesta.

Koko hallituksen ja valtuuskunnan tiedot.

Lahden seudun työttömät mukaan vesienhoitotyöhön

Vesijärvisäätiö ja Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus ovat aloittaneet yhteistyön Lahden seudun työttömät ry:n kanssa. Vesijärven hoito on hyvä tilaisuus tehdä hyvää sekä ympäristölle että työtä vailla oleville. Samalla kun ympäristö kohenee, paranevat työtä tehdessä myös yksilön henkinen vireys ja mahdollisuudet työllistyä jatkossa pysyvämminkin. Säätiö ja kalatalouskeskus tarjoavat kolmelle miehelle työllistymismahdollisuuden työttömien yhdistyksen Tartu toimeen -projektin kautta.

Työporukka on puolen vuoden ajan mukana erilaisissa käytännön tehtävissä, kuten pyydystalkoissa, talviniitoissa ja kevään mittaan mahdollisesti myös näytteenotoissa ja kosteikkorakentamisessa.

Tartu toimeen -projekti työllistää palkkatuella vaikeasti työllistettäviä sekä edelleen sijoituksen keinoin löytää niitä piilotyöpaikkoja, joihin olisi mahdollisuus työllistyä. Lue lisää Tartu toimeen projektista täältä.

Avoimet ovat lauantaina 24.1. 

Pyydystalkoissa esillä myös kalannahkatuotteita

Tule katsomaan ja kuulemaan talkoiden tuloksia, huolella korjattuja pyydyksiä ja uusia katiskoja. 
Lisäksi on esillä Maaseudun sivistysliitolta lainattu kalannahkatuotteita ja kalannahkoja esittelevä pienoisnäyttely ja Vesijärvi, Salpausselkien tytär -näyttely.

Ovet ovat avoinna klo la 24.1. klo 10-15 osoitteessa UPOn valimo, Askonkatu 13 F (5. Krs), Lahti.

Tervetuloa!

 Pilkitään Vesijärveä taas puhtaammaksi!

Pilkkikisat ja Fongaa Kala -osakilpailu 28.2. Lahden satamassa

Puhtaan Vesijärven pilkkikisa on tänä vuonna lauantaina 28.2. klo 10 alkaen. Sarjat miehille, naisille, perheille, yrityksille tai muille porukoille. Samalla voit tulla mukaan KalaFongaus-kisaan, jossa kalojen painolla ei ole väliä, vaan tavoitteena on pyytää mahdiollisimman monta lajia.

Pilkkisettiä voi ostaa paikan päällä. Inspis ry järjestää osallistumismaksuun kuuluvan ruokailun. 
Henkilökohtaisten ja perhesarjojen ennakkoilmoittautumiset eero.maki@gmail.com ja yrityssarjan paivi.pussinen@vesijarvi.fi.

Hyvät palkinnot!  Lue tarkemmin täältä!

PS. Lisätietoja KalaFongauksesta Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksen www.kalafongaus.fi -sivustolta.

Ilmoita tapahtumasi Puhdas Vesijärvi -sivuilla

Suunnitteletko Vesijärveen tai Lahden seudun muihin järviin liittyvää tapahtumaa, tilaisuutta tai teemapäivää?
Ilmoita siitä meille Puhdas Vesijärvi -internet-sivujen etusivun kautta täyttämällä oheisen lomakkeen, niin saat tapahtumallesi etusivun paikan!

Seuraa myös facebookissa: Vesijärvi puhtaaksi ja I love Vesijärvi

DNA
Lahti Aqua
Koiviston Auto
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti