Piilevät haittaavat kalastusta

Piileväkukinnot Vesijärvellä eivät ota laantuakseen. Levät likaavat verkot, eikä kala käy pyydyksiin. Myös hoitokalastus on hankalaa. Lue lisää!

Piilevää

Piilevää mikroskooppikuvassa (kuva Ismo Malin)

Hörppö voitti hulevesikilpailun

Hulevedet hallintaan Lahdessa -kilpailulla etsittiin uusia ratkaisuja ja ideoita hulevesien hallintaan ja käsittelyyn sekä haluttiin edistää alan liiketoimintaa. Parhaaksi ehdotukseksi tuomaristo valitsi kaupungin keskustaan sijoitettavan Hörppö-nimisen rakennelman, joka rankkasateella varastoi, viivyttää ja imeyttää hulevesiä sekä johtaa vedet elementin alapuolella sijaitseviin kasetteihin. Kilpailuun tuli 20 työtä.

Parasta hulevesien käsittelyä on niiden synnyn ehkäiseminen. Näin niiden aiheuttamat kustannukset, eroosio, ympäristökuormitukset ja terveydelliset haitat jäävät mahdollisimman pieniksi. Kilpailun järjestivät Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Lahden kaupunki, Lahti Aqua Oy, Vesijärvisäätiö, Helsingin yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu ja Renor Oy.

Lue lisää Ladecin sivuilta.

Arpajaisten pääpalkinto, Brädin keikka, Kanervikon koululle Lahteen

Arpajaiset tuottivat varoja Vesijärven kunnostukseen ja kun pääpalkinnon voittaja päätti lahjoittaa Brädin yksityiskeikan eteenpäin tuomaan hyvää mieltä, mikäpä sen hienompaa! Räppäri Brädi esiintyy vielä joulukuun aikana Kanervikon koululla, joka on Päijät-Hämeen keskussairaalan yhteydessä toimiva lasten- ja nuorisopsykiatrian osastojen potilaille sekä muille pitkään hoidossa oleville lapsille ja nuorille tarkoitettu koulu.

Lue lisää!

 

Voititko sinä arpajaisissa?

Jos näin, palkinnon voi noutaa Vesijärvisäätiön toimistosta Askonkatu 9 C 2 krs joulukuun 8 päivään asti. Olemme pääsääntöisesti paikalla maanantaista perjantaihin klo 10-15. Voit varmistaa asian soittamalla puh. 044 3132041. Voittolista on ohessa.

Joululahjan voi antaa myös Vesijärvelle

Jos haluat toivottaa Vesijärvelle puhdasta joulua, voit tehdä sen joulukampanjamme kautta. Me puolestamme julkaisemme kaikkien vähintään 30 euroa lahjoittaneiden nimet Etelä-Suomen Sanomissa 23.12.

Lue lisää!

Rapala Rahastosta Vellamo-tukija

Rapala Rahasto on Vesijärven ensimmäinen Vellamo-tukija. Vellamo-tukijuus edellyttää 4000 euron kertapanostusta. Rapala Oyj:n uistinten myyntijohtaja Jari Kokkosen mukaan Vesijärvisäätiö  on tehnyt Lahden alueella merkittävää ympäristönsuojelu- ja hoitotyötä jo vuosien ajan.

- Suuri osa säätiön toiminnasta keskittyy nimenomaan kalaston hoitoon sekä kalastusmahdollisuuksien parantamiseen, joissa riittää paljon työtä vielä vuosikymmeniksi, toteaa Kokkonen.  Lue lisää!


Uusia Vesku-diplomi -tukijoita:

Etelä-Päijänteen Osuuspankki
Hotelli Tallukka
MTK Häme
Osuuskauppa Hämeenmaa
Sinuhe Ky
ST-Rakennus-Pelti (KST-yhtiö Oy)
Torkkelin Paperi Oy

 

Ankkurin miestenkerhosta yhteisökummi

Vesijärven kummit ovat pääsääntöisesti yksityishenkilöitä, mutta Ankkurin miestenkerho lähti porukalla Vesijärven kummiksi. Kerhosta tuli ensimmäinen yhteisökummi.

Vesijärvi kiittää!

Ilmoita tapahtumasi Puhdas Vesijärvi -sivuilla

Suunnitteletko Vesijärveen tai Lahden seudun muihin järviin liittyvää tapahtumaa, tilaisuutta tai teemapäivää?
Ilmoita siitä meille Puhdas Vesijärvi -internet-sivujen etusivun kautta täyttämällä oheisen lomakkeen, niin saat tapahtumallesi etusivun paikan!

Seuraa myös facebookissa: Vesijärvi puhtaaksi ja I love Vesijärvi

DNA
Koiviston Auto
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti