Olisiko yrityksesi Ahti-, Vellamo- vai Vesku-tasoa? 

Ahti, Vellamo ja Vesku-diplomi ovat Vesijärvisäätiön uudet tukijatasot

Vesijärvisäätiö on paketoinut yritystukijansa kolmelle eri tasolle, jotka ovat Ahti-päätukija, Vellamo-tukija ja Vesku-diplomi. Päätukijuus ei ole muuttunut merkittävästi, hieman uutta sisältöä (mm. sähköpostiallekirjoitus, sähköinen joulukortti) on sinnekin tullut hauskan Ahti-nimen lisäksi. Nykyiset päätukijat siirtyvät suoraan Ahti-päätukijoiksi.

Kokonaan uusi taso on Vellamo-tukijuus, jossa 4 000 eurolla vuodessa pääsee konkreettisesti mukaan Vesijärven hoitotyöhön. Yritys voi vapaasti käyttää viestinnässään faktatietoja siitä, mitä juuri tämän yrityksen antamalla tuella voidaan Vesijärven hyväksi tehdä. Esimerkiksi: ”Oy Yritys Ab on osallistunut Vesijärven hoitotoimiin lahjoittamalla kaislanniittokoneen säätiön käyttöön viideksi vuorokaudeksi. Siinä ajassa ehditään niittää 10 ha kaisloja, jotka häiritsevät uimarantoja ja hankaloittavat vesille pääsyä".

Myös kertalahjoituksille on oma taso, Vesku-diplomi. Sen minimisuuruus on 1 000 euroa, ja lahjoituksesta saa nimensä mukaisesti diplomin. Lahjoituksesta kerrotaan Vesijärvisäätiön Facebookissa.

Katso lisätiedot tästä ja ota yhteyttä yhteyspäällikkö Päivi Pussiseen, puh. 0400 300808, paivi.pussinen@vesijarvi.fi

 

Vesijärven tila hyvä, mutta paikallisesti esiintyy sinilevää

Vesijärven automaattiset veden laadun mittausasemat ovat olleet keväästä lähtien taas toiminnassa. Mittausasemien automaattiseurannan ja perinteisen usealla pisteellä tehdyn näytteenoton perusteella Vesijärven tila on ollut keväällä ja alkukesällä pääosin hyvä. Levän määrää heijastelevat klorofylliarvot ovat olleet erityisesti järven eteläosissa jopa poikkeuksellisen alhaisia. Kajaanselällä puolestaan klorofylliä on ollut hieman totuttua enemmän. Viileät ilmat ja paikoin tuulinen sää ovat osaltaan olleet hillitsemässä sinileväkukintojen syntymistä, mutta muutamalla alueella sinilevä on päässyt lyhyitä aikoja kukkimaan. Juhannuksen aikoihin esimerkiksi Ankkurin uimarannalla oli kiusana suppea mutta voimakas paikallinen sinileväkukinta. Myös Vesijärven satamassa on ollut useampia päiviä kestänyt kukinta.

Kesällä jatketaan Vesijärven hapetusta yhdeksällä hapettimella kuten edellisinäkin vuosina. Hapettimia käytetään happitilanteen niin vaatiessa ja niiden vaikutuksia veden tilaan ja kalastoon seurataan läpi kesän. Vesilintujen pesimäajan jälkeen aloitetaan Vesijärvisäätiön rahoittamat vesikasvien niitot yhdeksällä eri kohteella Asikkalan Huitunpohjassa ja Korpilahdessa, Hollolan Lahdenpohjassa, Kutajoella, Pitkä-Ruokosen salmissa, Isosaaren salmessa sekä Lahden ja Hollolan rajalla Kilpiäistenpohjassa. Niitot organisoi Vesijärven kalastusalue.

 

Kirkkoveneitä Vesijärvellä 

Ensimmäisessä Vesijärvisoudussa 7.6. oli mukana kolme kirkkovenettä ja yksikkövene. Tapahtuman järjestelyistä vastannut Kari Mäkitalo Sport1:stä kertoo, että nyt saatiin arvokasta kokemusta tuleva vuosia varten.
- Ajatus on siirtää tapahtuma lauantailta arkipäiväksi, jolloin se sopisi mm. yritysten virkistyspäiväksi. Mukaan voisi tulla myös melojia, suunnittelee Kari Mäkitalo.

Vesijärvisoutu2014

Kirkkovene vauhdissa (kuva Kari Mäkitalo).
                              
    
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti