Valtakunnallinen kalastuspäivä 21.5. Pikku-Veskulla

"Kesällä kalaan" on teemana valtakunnallisen kalastuspäivän ohjelmassa keskiviikkona 21.5. Pikku-Veskulla on mm. perhokalastusta, ongintaa, melontaa, kajakkeja, tuote-esittelyjä, ympäristöneuvontaa, kalaruokaa, kalankäsittelyä sekä hoito- ja ammattikalastusnäytöksiä. Pääjärjestäjä on Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus ja ohjelmaa riittää aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Lue lisää tiedotteesta.

Tutustu melontaan 22.5.

Meloja ry:n illassa Messilä Campingin uimarannalla torstaina 22.5. klo 18-20 pääset kokeilemaan, miten melonta vie sinut tosi lähelle Vesijärveä, aivan järven syliin.

Tapahtumassa on mm. ilmaista yleisömelotusta kajakeilla, mahdollisuus kokeilla SUP –melontaa (Stand Up Paddle) pientä korvausta vastaan, melontatarvikkeiden ja kajakkien myyntiä ja seuran toiminnan ja melontaharrastuksen esittelyä.

Myös Vesijärvisäätiö on paikalla, voit kysyä järven tilasta tai vaikka liittyä Vesijärven kummiksi.Lue lisää!

Lähde mukaan ensimmäiseen Vesijärvisoutuun 7.kesäkuuta!

Vesijärvi 2014 on uusi yksipäiväinen soututapahtuma kirkkoveneille ja pienveneille. Jos sinulla ei ole omaa venettä, voit ilmoittautua soutajaksi myös soutajapankkiin. Soutmatka on kymmenisen kilometriä ja reitti kulkee Enonsaaren ympäri.

Tapahtumalla tuetaan Vesijärven hoitotyötä. Tapahtuman järjestävät Sport1 ja Suvisoutajat.

Lue tarkemmin täältä!   

Kierrätysliiketoiminnan seminaaari Vesijärvi-tutkimuksen hyväksi 

Lahtelainen Insinööritoimisto Gradientti Oy juhlistaa 10-vuotista toimintaansa 20.8. Sibeliustalolla pidettävällä seminaarilla. Seminaarissa kuullaan yritysten kokemuksia ja näkökulmia kierrätysteknologioiden ja palvelukonseptien kehittämisestä sekä alan toimintaympäristöstä ja sen edellytyksistä Suomessa ja maailmalla.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu!

Elämä pisarassa -näyttely Sovituksen kirkossa Hollolassa

Puhdas vesi on etuoikeus meille, mutta kuinka kauan? Hollolan seurakunnan nuoret ovat koonneet Sovituksen kirkkoon Elämä pisarassa -näyttelyn, jonka tuotolla hankitaan vesipumppu/puhdasta vettä Etelä-Sudaniin Kirkon ulkomaanavun kautta.

Elämä pisarassa –näyttely Sovituksenkirkon aulassa on avoinna yleisölle klo 16 -18 vielä 19.5.

Käykää tutustumassa ja tukemassa hyvää asiaa!  Yhteistyössä Kirkon ulkomaanapu, Vesijärvisäätiö, Lahti Aqua

Vääksynjokeen ankeriasarkku - avajaiset 24.5. Vääksynjoen padolla

Ankeriasarkun tarkoituksena on ottaa kiinni vaellusankeriaat ja päästää ne jatkamaan kutuvaellustaan mereen. Ilman arkkua suurin osa ankeriaista todennäköisesti menehtyisi Kymijoen voimalaitosten turbiineissa. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos merkitsee pyydetyt ankeriaat ja kuljettaa ne merelle, jossa ne vapautetaan. Ankeriaiden kutualueet sijaitsevat Sargassomerellä Atlantin valtameressä, joten vaellusmatka on pitkä. Hankkeesta vastaa Vesijärven kalastusalue yhyteistyökumppaniensa kanssa.

Ankeriasarkun avajaistilaisuus pidetään Kansainvälisenä vaelluskalapäivänä 24.5.2014 klo 10 Vääksynjoen padolla.

Lue lisää!

 

Lyhyesti:

Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen lahjoitti 50-vuotismerkkipäivänsä muistamiset Vesijärvityön hyväksi. Varoja kertyi yhteensä 4900 euroa. Vesijärvi kiittää!

Tulossa Järvikalapäivä Hollolan Siikaniemessä 6.6. Koko perheen tapahtuma, jossa on ohjelmaa koko päivän. Lisätiedot tulevat mm. Puhdas Vesijärvi -etusivulle lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Vielä kerran Taitaja2014

Ammattioppilaitosten SM-kisoissa Lahdessa yleisö äänesti parhaaksi Vesijärviaiheiseksi näyteikkunaksi pirkkalalaisen Satu Piipon ikkunan. Satu voitti myös koko somistusalan kilpailun, joten tuomariston ja yleisön mielipide osui yhteen.

Äänestäminen tapahtui laittamalla omasta mielestään parhaimman ikkunan edessä olevaan lippaaseen rahaa. Päivän aikana yhteensä 130 henkilöä laittoi rahaa lippaisiin, joista kertyi  varoja Vesijärvi-työhön vajaa 60 euroa. Äänestäneiden kesken arvotun Vesijärvi t-paidan voitti Marja Hylkilä.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti