Taitaja2014 SM-kisoissa tehdään Vesijärvi-näyteikkunoita

Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa kahdeksan somistusalan finalistia aloittaa kilpailu-urakkansa tiistaina 8.4. suunnittelemalla Vesijärvi-esillepanon eli näyteikkunan annetuista materiaaleista. Sen tavoitteena on kannustaa tukemaan Vesijärven hoitotyötä.
Kukin esillepano varustetaan Vesijärvisäätiön varainkeruulippaalla ja keskiviikkona yleisö voi kannustaa omaa suosikkiaan laittamalla rahaa mielestään parhaan kilpailutyön lippaaseen.

- Eniten varoja keränneen ikkunan tekijää muistetaan pienellä palkinnolla, kertoo Irma Peltola Vesijärvisäätiön viestinnästä.

Taitaja2014 on yleisölle avoin ammattikoulutuksen SM-kilpailu. Tule ja tutustu ja - arvioi osaltasi Vesijärvi-töitä!   

Lue lisää täältä.

Jäiden lähtö lähenee!

Tilastojen mukaan aikaisin ajankohta, jolloin jäät ovat lähteneet Vesijärvestä on 14.huhtikuuta. Näin aikainen kevät oli vuonna 2007. Myöhäisin jäiden lähtö oli vuonna 1981: silloin jäät katosivat yli kuukautta myöhemmin eli vasta 15. toukokuuta.
Vaikka kesän tulo on ottanut takapakkia, niin Vesijärvi vapautunee tänä keväänä viime vuotta aiemmin. Viime talvena jäät antoivat periksi vasta Vapun aattona.

Tervetuloa soutelemaan Vesijärvelle lauantaina 7.6.2014

Vesijärvi 2014 on uusi yksipäiväinen soututapahtuma, joka on tarkoitettu kirkkoveneille ja pienveneille. Tavoitteena on tarjota ihmisille liikunnallinen ja virkistyksellinen mahdollisuus nauttia Vesijärven kauniista maisemista ja tukea samalla Vesijärven hoitotyötä.

Ilmoittaudu mukaan joko valmiina soutuporukkana tai soutajaksi soutajapankkiin.Tule itseksesi tai haasta mukaan kaverisi, työyhteisösi, yrityksesi, seurasi tai yhdistyksesi ja lähde vesille! Voit osallistua omalla kalustolla tai vuokrata veneen järjestäjältä.

Soutu starttaa ravintola Lokin edustalta Teivaan satamasta, josta jatketaan Messilään, kierretään Enonsaari ja edetään Ankkurin asuinalueen sekä Lahden satama-altaan kautta takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä.

Tapahtuman järjestävät Sport1 ja Suvisoutajat. Lisätietoja kari.makitalo@sport1.fi
Mukana ovat myös Vesijärvisäätiö, Lahti Region ja Ravintola Lokki

Lue lisää!

Kemppi

Etelä-Suomen Sanomat

Lahden Teollisuusseura

             

Lahti Energia  

Hartwall 

Päijät-Hämeen OP

LuhtaIlme

           

EU:n rakennerahastot 

Vipuvoimaa EU:ltaELY-keskusMaaseuturahasto Leader
Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti