Myllyojan kosteikkoketju valmistunee ensi viikolla

Myllyojalle parhaillaan rakennettavan kosteikkoketjun tavoitteena on hillitä ravinteiden kulkua Paimelanlahteen. Myllyoja on sekä typen että fosforin osalta yksi eniten Vesijärveä kuormittavista ojista.

Hanke toteutetaaan yhteistyössä Suomen Riistakeskuksen Laitialan toimipisteen kanssa. Työn pääurakoitsija on paikallinen yritys Monisampo Oy. Kunnostusta rahoittavat Hämeen ELY-keskus EAKR-varoista ja Vesijärvisäätiö.

Lue tarkemmin täältä!

 Myllyojan kunnostus 2014

Myllyojan kostikkoketju tulee koostumaan 7-8 kosteikosta ja laskeutusaltaasta, jotka sijoittuvat kantatie 24:n ja Vaanian siltarummun välille (kuva Marko Muuttola).

Päätukijat kaudelle 2014-16

Vesijärvisäätiön pääyhteistyökumppanit julkistettiin Suomi100Forumin juhlallisessa gaalassa Sibeliustalolla 27.2.2014. Lahden Teollisuusseuran toiminnanjohtaja Pekka Pöllänen julkisti puheessaan Teollisuusseuran tuen Muotoilusäätiölle ja Vesijärvisäätiölle, minkä jälkeen näytettiin Vesijärvi-video ja kutsuttiin päätukijat lavalle kukitettaviksi.

Pääyhteistyökumppaneita ovat Asikkalan, Hollolan ja Lahden lisäksi DNA, Fazer, Hartwall, Kemppi, L-Fashion Group, Lahden Järvimatkailu, Lahden Teollisuusseura, Lahti Aqua, Lahti Energia, Mainostoimisto Ilme, Mediatalo ESA ja Päijät-Hämeen Osuuspankki.
- Muutamalle päätukijalle on vielä tilaa, vihjaa yhteyspäällikkö Päivi Pussinen Vesijärvisäätiöstä.

Lämmin kiitos päätukijoillemme tärkeästä panoksesta Vesijärven hyväksi!

 

Maatilojen ympäristöilta Hollolan Manskivessä

ProAgria Etelä-Suomen Huomisen hämäläinen maatila -hanke  ja Vesijärvisäätiö järjestävät Maatilojen ympäristöillan tiistaina 11.3. Riistakeskus Laitialan tiloissa.

Tule kuulemaan mm. maatilojen ympäristökäyntien tuloksista ja Laitialanselän tilasta. Katso lisätiedot tästä.

Heikot jäät keskeyttivät koneellisen niiton

Helmikuussa päästiin niittämään kaislaa Avant-pienkuormaajaan varta vasten rakennetun leikkuulaitteen avulla. Latasta tehty terä leikkasi kaislat ja niiden yläpuolelle rakennettu kehikko kokosi ne kasaksi, joka työnnettiin rantaan. Prototyyppi toimi mainiosti tiheässä ja korkeassa kaislikossa.

- Tämä on kevyt verrattuna traktoriin, jolla ei näille jäille olisi mitään asiaa, toteavat leikkurin suunnitelleet Risto Kauhala ja poikansa Jere. Jere valmisti prototyypin yhdessä päivässä metallipajassaan.

Talviniittoa on ajoittain tehty talkoilla viikateniittona. Työ on kuitenkin raskasta. Koneella hehtaarin niitto sujuu 6-8 tunnissa. Apuna oli myös lanalla varustettu mönkijä.

Niittoalueet olivat Asikkalassa Vesijärven Huitunpohja ja Riihilahti.Niiton osarahoitti Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö ja toteutti Hot Mill Oy ja Vesijärven ystävät ry. Lue lisää laitteesta täältä.

Huono jäätilanne pakotti perumaan myös pilkkikisat

Puhtaan Vesijärven pilkkikisat 15.3. Lahden satamassa on tänä vuonna peruttu huonon jäätilanteen vuoksi. Ensi talvelle toivotaan vahvempia jäitä. Alustavasti sovittu pilkkipäivä on lauantai 14.3.2015!

 

 

 

 

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti