Vesienhoito kiinnosti Hollolan Paimelassa

Täysi luokallinen Paimelanlahden tilasta kiinnostuneita kokoontui Vesijärvisäätiön ja ESR-osarahoitteisen Yhteisillä vesillä -hankkeen järjestämään työpajaan Paimelan koululle.

Työpajassa kuultiin LSYP:n vesiensuojelupäällikkö Ismo Malinin ja säätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkisen alustukset Vesijärven tilasta ja lähivesien tilan kansalaisseurannasta ja vesistötiedon lähteistä.

Alustusten jälkeisessä vilkkaassa keskustelussa pohdittiin kyläläisten yhteistyön kehittämistä vesienhoidossa.

Paimelan työpaja

Myös veden laadun kansalaisseurantaan löytyi kiinnostuneita muutama henkilö. Tarkoitus on seurata veden lämpötilaa ja näkösyvyyttä ja tallentaa jatkossa tietoja kaikkien nähtäville esim. Järviwikiin.

Pinnan alla -kampanja kerää positiivista palautetta

Vesijärvisäätiön kampanjan Pinnan alla aloitus, jossa Aino-Kaisa Saarinen, Heidi Pakarinen ja räppäri Brädi poseeraavat Vesijärvessä on tuottanut paljon myönteistä palautetta.

I love Vesijärvi fb-sivun tykkääjien määrä on kasvanut useammalla sadalla henkilöllä. Myös muuta julkisuutta on saatu mukavasti, kun Lahden seudun tiedotusvälineiden lisäksi kampanjasta on kerrottu myös valtakunnallisesti mm. Ilta-Sanomien, Iltalehden ja MTV3:n verkkolehdissä sekä Mainonta ja markkinointi -lehdessä.

- Toistaiseksi sydämellisin palaute on tullut fb:n kautta, jossa todettiin, että "Parasta mainontaa ikinä", kertoo Helena Ikonen Vesijärvisäätiöltä. - Aino-Kaisan, Heidin ja Brädin panos Vesijärven hyväksi on todella loistavaa, kiittää Ikonen.

Kampanjan suunnittelu on mainostoimisto Ilmeen käsialaa. 

Henkilöstömuutoksia Vesijärvisäätiössä

KTM Päivi Pussinen on nimitetty Vesijärvisäätiön varainhankinnasta vastaavaksi yhteyspäälliköksi. Hän aloittaa säätiöllä 28.10. Pussinen siirtyy Vesijärvisäätiölle OP-Pohjolasta, jossa hän on toiminut yritysvakuutusten myyntipäällikkönä Lahden ja Hollolan alueella.

Ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen hoitaa säätiön asiamiehen tehtäviä oman toimensa ohella. Viisi vuotta asiamiehenä toiminut Helena Ikonen vastaa jatkossa Vesijärvisäätiön erillistapahtumista.   

Lyhyesti

Ympäristökylä-tapahtumassa 20.9. Lahden Hansatorilla 76
henkilöä kävi testaamassa vesikasvien tunnistustaitojaan.
Vesijärvisäätiön järjestämän kilpailuun osallistuneiden
kesken arvottiin kaksi Vesijärvi-tuotepakettia.

Onnetar suosi Annikki Liukkosta ja Manu Metsärinnettä
Lahdesta. Onnittelut voittajille!

 

Vesikasvit

Uistinvita, vesitähti, vesirutto ja ulpukka  

Etelä-Suomen Sanomien ympäristöviikon taidehuutokauppaan lahjoittaman taulun huusi Pirjo Lounakoski. Taulusta saadut varat käytetään Vesijärven hoitotyöhön. Vesijärvi kiittää!

Lisätietoja säätiön viestinta, puh. 040 5144958.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti